Volkswagen a detronat Toyota

Volkswagen a detronat Toyota

În ciuda problemelor cu care s-a confruntat în ultima perioadă, Volkswagen AG a reuşit să depăşească vânzările mondiale realizate de constructorul auto japonez Toyota Motor Corp. în primele trei luni ale acestui an, informează Bloomberg.

În perioada ianuarie-martie 2016, Toyota a vândut 2,46 milioane vehicule la nivel mondial, în scădere cu 2,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat purtătorul de cuvânt de la Toyota, Kayo Doi.

Vânzările Volkswagen, în aceeaşi perioadă, au crescut cu 0,8% până la 2,5 milioane unităţi, chiar dacă grupul german trece în prezent prin cea mai gravă criză din istoria sa.

Afectată deja de o întrerupere de o săptămână a activităţii la uzinele sale din Japonia în luna februarie, Toyota se aşteaptă ca producţia sa locală să fie amputată cu alte 80.000 de vehicule din cauza recentului cutremur care a devastat Japonia. Aceste pierderi de producţie vor pune sub semnul întrebării capacitatea Toyota de a-şi păstra pentru al cincilea an consecutiv poziţia de cel mai mare constructor auto mondial, având în vedere că rivalul Volkswagen profită de creşterea vânzărilor în China şi Europa.

În altă ordine de idei, au început să apară din ce în ce mai multe semne de întrebare cu privire la respectarea de către producătorii auto a normelor de poluare şi economie de combustibil. Mitsubishi Motors Corp., al şaselea producător auto nipon, a recunoscut marţi, 26 aprilie, că a utilizat metode de testare a consumului de combustibil care nu respectă standardele guvernamentale încă din anul 1991. Aceasta după ce, în luna septembrie a anului trecut, Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.