Volkswagen a oprit producţia la două fabrici din Germania

Volkswagen a oprit producţia la două fabrici din Germania

Cel mai mare producător auto din Europa a suspendat producţia la principala sa fabrică de cutii de viteze, deoarece se confruntă cu reducerea cererii.

Volkswagen va opri producţia în unele părţi ale fabricii sale din Kassel în 1, 5 şi 8 februarie, a anunţat un purtător de cuvânt, confirmând un raport apărut în publicaţia regională Hessische Niedersaechsische Allgemeine.

La Kassel, Volkswagen fabrica anual peste patru milioane de cutii de viteze şi caroserii pentru modelul Passat saloon, însă producţia a fost deja suspendată vineri, 29 ianuarie, fiind afectaţi 400 de angajaţi.

Şi la Emden a fost suspendată vineri producţia şi ar putea fi oprită şi astăzi, 1 februarie, a anunţat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare.

Fabricile din Kassel şi Emden au 16.000 şi, respectiv, 9.600 de angajaţi.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului sunt estimate între 30 şi 65 de miliarde de euro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.