Ziarul de Iași și-a tras punpindosist mai bun decât Evenimentul! Hopulele (ne scuzați), marele câștigător!

Ziarul de Iași și-a tras punpindosist mai bun decât Evenimentul! Hopulele (ne scuzați), marele câștigător!

Bătălie mare în presa ieșeană pentru cine deține cel mai bun pupindosist din regiune. Și dacă mult timp am crezut că nimeni nu poate egala Evenimentul cu celebrul interviu luat primarului Mihai Chirica, luni, 25 iunie 2018, opinia mi s-a schimbat radical: Ziarul de Iași are un pupindosist mai bun. Culmea ironiei este că în urmă cu ceva zile, același cotidian Ziarul de Iași râdea de interviul publicat în Evenimentul!

Ca să nu mai fierbeți așteptând să vedeți cum îl cheamă pe câștigător, vă satisfacem curiozitatea și vă spunem că este vorba de Cătălin HOpulele (ne scuzați)! Marele (la propriu) Hopulele (ne scuzați) a reușit să publice un interviu cu fostul primar și președinte de CJ Constantin Simirad care, pur și simplu, îți deranjează liniștea interioară din cauza refluxului gastro-esofagian resimțit.

Printre altele, titlul interviului este „Simirad: Sunt mulți politicieni cu facultatea la Spiru Haret și doctoratul în Basarabia”! Dincolo de faptul că aruncă o anatemă asupra învățământului din Basarabia, în condițiile în care mulți specialiști foarte buni, școliți în Republica Moldova, fac performanță în România, chiar la Iași, titlul este făcut terci puțin mai târziu. La întrebarea lui Hopulele (ne scuzați), „Bun, dar oamenii buni de ce nu intră în politică? Cei care au facultăți adevărate”, Simirad răspunde: „Nu pot suporta compania. Ascultă-mă ce îți spun, nu pot suporta compania. Atunci când tu ești foarte deștept și te afli într-un colectiv de proști, dar toți cu ifose de oameni importanți, îți vine așa un soi de vomă”. Același Simirad vine, însă, și completează: „Uite, eu am făcut Partidul Moldovenilor. Aveam 4.000 de absolvenți de facultate în partid. Era rectorul Universității din Iași, Gelu Popa, rectorul Institutului Politehnic, era și profesorul Zbranca, scriitorul Horia Zilieru etc. Am avut o mulțime de profesori universitari care au sprijinit acest partid”. Ce să înțelegem din cele spuse de Simirad? Că toți cei 4.000 de absolvenți de facultate au plecat din partidul făcut de el din cauză că se aflau „într-un colectiv de proști”?

Extrem de interesant este și dialogul dintre Hopulele (ne scuzați) și Simirad pe „marginea” lui Băsescu. Atât de interesant încât Simirad plusează și declară plin de sine (ceea ce nu e chiar greu, pentru că „ifosele de om important” sunt cam greu de ascuns: Cu el (Băsescu – n.r.) am avut o relație înainte de a ajunge primar, când era ministru. Am avut o relație de prietenie foarte bună cu el, eu i-am inoculat ideea de a fi primar și apoi să tragă la președinție. Am remarcat la el faptul că vorbește corect românește, ceea ce e rar la noi. Vorbea corect românește, avea un timbru plăcut la voce și era spontan. Putea să ia o decizie într-un timp foarte scurt. Și un politician bun așa trebuie să fie; dacă se gândește acasă ce trebuie să răspundă, nu mai are prilejul să o facă de față cu oamenii”. Ce înțelege Simirad prin „vorbea corect românește”? Probabil expresiile care l-au făcut faimos pe marinarul Trăienel: „spuseseu”, „scufundaseu” și așa mai departe!

Despre celelalte subiecte discutate de Hopulele (ne scuzați) cu Simirad nu vă mai spunem nimic și vă lăsăm pe dumneavoastră să le „savurați”, citind interviul. Dacă treceți peste reflux sau peste „soiul de vomă” amintit de fostul primar al Iașiului, vă sugerăm să încercați interviul cu actualul primar al Iașiului, Mihai Chirica, elevul de „10” al lui Simirad.

Cele două interviuri pot fi citite aici:

Ziarul de Iași: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/simirad-sunt-multi-politicieni-cu-facultatea-la-spiru-haret-si-doctoratul-in-basarabia–193029.html

Evenimentul: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/interviu/video-mihai-chirica-a-nu-a-fost-usor-sa-repunem-iasul-pe-harta-romaniei-si-a-europeia–217430156.html

Sursa foto: YouTube.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.