Zile din ce în ce mai negre pentru Gabriel Oprea

Zile din ce în ce mai negre pentru Gabriel Oprea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat pe 13 octombrie că nu îşi schimbă decizia anterioară luată în cazul solicitărilor justiţiei şi va aproba cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

Cererea DNA prin care se cere aviz de la preşedintele Klaus Iohannis pentru urmărirea penală a fostului ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, sub acuzaţia de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a ajuns miercuri la Preşedinţie. La cererea transmisă preşedintelui au fost ataşate referatul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală. Solicitarea a fost transmisă după încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând din 1 octombrie.

Potrivit legislaţiei, efectuarea urmăririi penale faţă de persoane care deţin sau au deţinut calitatea de ministru pentru fapte săvârşite în exercitarea mandatului şi care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea preşedintelui.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.