Zilele UMF Iași, sub semnul Centenarului Unirii

Zilele UMF Iași, sub semnul Centenarului Unirii

Pe 7 și 8 decembrie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași sărbătorește 138 de ani de la înființare cu invitați speciali, conferințe extraordinare și lansări de carte.

„Anul acesta, majoritatea manifestărilor vor sta sub semnul Centenarului Marii Uniri. În plus, va continua seria Conferințelor Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» cu un sociolog de marcă – profesorul Vasile Dîncu, care va susține o prelegere despre reprezentarea socială a medicului. Un alt eveniment important este lansarea unei noi serii a «Însemnărilor ieșene», o revistă cu valoare de simbol pentru universitatea noastră”, a spus Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Deschiderea oficială a Zilelor UMF va debuta joi, 7 decembrie, de la ora 10.00, în Aula „George Emil Palade”, cu o prezentare a proiectelor UMF Iași din cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași, urmată de o conferință specială despre implicarea Iașului în Primul Război Mondial, susținută de prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, cercetător principal la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iași.

Începînd cu ora 12.00, la Muzeul de Istorie a Medicinei va fi omagiată memoria dr. Jean Clunet (1878-1917), membru important al Misiunii medicale franceze din România. De la ora 12.30 va avea loc vernisajul expoziției de pictură – „Culorile Marelui Război”, a tinerei artiste Alexandra-Cecilia Ruja.

Conferința susținută de Vasile Dîncu se va desfășura vineri, 8 decembrie, de la ora 10.00, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iași.

Vvineri, 8 decembrie, de la ora 12.00, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iași, va avea loc lansarea seriei noi a revistei ieșene Însemnări ieșene, înființată în urmă cu 81 de ani de către Grigore T. Popa, alături de Mihail Sadoveanu și de George Topîrceanu.

Programul Zilelor UMF Iași se va încheia vineri, 8 decembrie, la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, cu spectacol extraordinar susținut de artiștii Operei Naționale Iași. La finalul galei de operă va avea loc, ca în fiecare an, premierea profesorilor emeriți și onorifici ai UMF Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.