Ziua Andersen la Biblioteca Judeţeană Iaşi

Ziua Andersen la Biblioteca Judeţeană Iaşi

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, prin Secţia de Împrumut Carte pentru Copii, organizează, în această săptămână, o serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii şi Tineret, sărbătorită anual în întreaga lume pe data de 2 aprilie. Ziua a fost aleasă pentru a-l omagia pe celebrul scriitor danez Hans Christian Andersen, născut în aceeaşi zi.

Joi, 6 aprilie 2017, de la ora 10.00, la Secţia de Împrumut pentru Copii se desfăşoară atelierul interactiv de desen şi lectură cu voce tare „Mica Sirenă şi Pogany”. Invitatul special al întâlnirii este actorul păpuşar Ilinca Istrati, care va fi însoţită de marioneta Pogany.

Vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 11.30, va avea loc concursul literar „Poveştile lui Andersen”. Concurenţii sunt elevii clasei a II-a de la Şcoala „Gh. Asachi” din Iaşi, care vor trebui să recunoască personaje sau fragmente din mult îndrăgitele poveşti ale lui Andersen. De asemenea, publicul îşi poate reaminti de cărţile lui Andersen prin intermediul expoziţiei tematice organizate tot aici.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.