Ziua Jandarmeriei, sărbătorită la Palas

Ziua Jandarmeriei, sărbătorită la Palas

Cu prilejul Zilei Jandarmeriei, duminică, 1 aprilie, la Palas Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași a organizat o prezentare a mijloacelor de protecție și intervenție, iar cei interesați au avut posibilitatea de a se echipa cu o parte din ținuta de intervenție.

Ieșenii veniți la eveniment au putut afla și o serie de criterii generale privind admiterea la instituții de învățământ ale Jandarmeriei.

În fiecare an, pe 3 aprilie, sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române. În acest an se împlinesc 168 de ani de când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a aprobat Hotărârea Divanului Obștesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei, i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare, acest act reprezentând documentul oficial de înființare a instituției.

Jandarmeria Română desfășoară misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice, misiuni de protecție instituțională, paza unor obiective de importanță deosebită, acționează în cooperare și în sprijinul altor instituții.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.