Ziua Porţilor Deschise la Penitenciarul Bacău

Ziua Porţilor Deschise la Penitenciarul Bacău

În fiecare an, la data de 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului.

Penitenciarul Bacău organizează joi, 28 iunie 2017, „Ziua porţilor deschise” la sediul din strada General Guşe nr.3, Bacău, județul Bacău.

Accesul membrilor de familie/aparţinătorilor deţinuţilor, ONG-urilor şi instituţiilor partenere, precum şi reprezentanţilor societăţii civile va avea loc în intervalul orar 11.00-11.30.

Evenimentul are drept scop prezentarea penitenciarului și a specificului activității desfășurate de către personalul de specialitate.

Accesul vizitatorilor se va face pe baza documentelor de identitate valabile, iar la intrarea în incinta locului de deținere, aceștia trebuie să se supună efectuării controlului anti-terorist, și să predea pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bagajele voluminoase, bunurile și obiectele interzise (telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor, accesorii și/sau componente ale acestora, alcool, obiecte ascuțite sau contondente, aparatură electronică audio-video), precum și alte obiecte sau substanțe interzise.

La această activitate nu pot participa persoanele care au interdicție de acces în Penitenciarul Bacău, conform perioadei indicate, potrivit legii.

Nu pot vizita penitenciarul minorii sub 18 ani, decât cu acordul scris al părinților sau al tutorilor legali.

Nu pot vizita penitenciarul persoanele care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.