Cotidianul britanic The Guardian a alcătuit un clasament al celor mai bune telefoane disponibile pe piață.
Cel mai bun telefon
The Guardian consideră P30 Pro de la Huawei drept cel mai bun telefon disponibil în acest moment pe piață. Este „o combinație genială între performanță, durata bateriei, design și o cameră foto care schimbă regulile jocului”.
Display-ul OLED are o diagonală de 6,47 de inci, rezoluție full HD și un notch în partea de sus, pe care se află camera frontală.
Marginile curbate fac telefonul să fie stilat, grosimea sa fiind de 73,4 mm. Asta înseamnă că poate fi ușor de manevrat, în ciuda faptului că e mai lung decât palma.
Unul dintre cei mai rapizi senzori de amprentă se află amplasat direct în ecran, fiind foarte ușor de folosit. Telefonul se poate debloca și cu ajutorul recunoașterii faciale, dar tehnologia nu funcționeaza la fel de bine ca cealaltă.
Adevarata vedetă, spune The Guardian, se află în spatele telefonului. Noul sistem de patru camere foto Leica este cel mai performant de pe piața smartphone-urilor. Fotografiile realizate în condiții de luminozitate scăzută au aceeași calitate ca și cum ar fi făcute la lumina zilei.
„Obiectivul cu unghi ultra-larg, care are o rezoluție de 20 MP, este distractiv. Camera principală de 40 MP este pur și simplu minunată. Obiectivul telefotografic cu periscop are un zoom optic de 5x, la care se adaugă un zoom hibrid 10x și unul digital de 50x, ceea ce înseamnă că poți fotografia foarte bine lucrurile aflate la mare distanță. Ultima cameră este una TOF ce măsoară cu precizie adâncimea obiectelor”, precizează sursa citata.
În celelalte aspecte, P30 Pro este similar cu Mate 20 Pro: este dotat tot cu procesorul Kirin 980, are 8GB de RAM, o capacitate de stocare de 128 GB, o baterie care durează cam două zile și care se încarcă foarte repede. La toate acestea se adaugă încarcarea wireless și posibilitatea de a încărca și un alt telefon doar prin alipirea unuia de altul.
Peste sistemul de operare Android 9 Pie, Huawei și-a pus inerfața EMUI 9.1, care poate fi personalizată foarte ușor.
Nu toată lumea se poate obișnui cu acest mod de afișare a meniului și nu toate funcțiile sunt cu adevărat utile. De asemenea, nu are jack pentru căști.
P30 Pro este fabricat din sticlă și metal, ca multe alte modele noi, numai că această combinație îl face să fie fragil, chiar dacă opțiunile de culoare sunt încântătoare.
Cel mai bun iPhone
Cel mai bun iPhone nu e nici cel mai mare, nici cel mai scump. XS are dimensiuni medii, având diagonala de 5,8 inci, este subțire ți are specificații foarte bune, astfel că oferă cel mai bun raport calitate-preț dintre telefoanele Apple.
Sistemul de recunoațtere facială Face ID este cel mai bun de pe piață, sistemul dual de camere este foarte bun, la fel ca procesorul A12 Bionic. De asemenea, puteți controla smartphone-ul din gesturi.
O facilitate utilă este că Apple oferă update-uri pentru XS timp de 5 ani, ceea ce înseamnă cu doi ani mai mult decât orice alt brand. Telefonul are spatele din sticlă și marginile din metal, design-ul fiind unul de lux.
Cel mai mare dezavantaj e prețul, destul de pieperat: 5.000 de lei la liber. Tot la minusuri se află și durata bateriei (mai puțin de o zi), precum și capacitatea mai slabă de a funcționa bine atunci când datele mobile sunt pornite.
iPhone XS are încărcare wireless și este dotat cu tehnologia de încărcare rapidă.
Cel mai bun telefon cu Android
Pixel 3 de la Google arată bine, dar design-ul nu e la fel de modern ca cel al competitorilor săi, mai ales că ecranul nu ocupă toată partea frontală.
Spatele e făcut din sticlă, însă se zgârie și se murdărește mai ușor decât telefoanele menționate anterior. Telefonul poate fi manevrat ușor cu o singură mână, iar display-ul Full HD are o diagonală de 5,5 inci și tehnologie OLED.
Potrivit The Guardian, veți cumpăra Pixel 3 pentru software. Fiind realizat de Google, aveții parte de sistemul de operare Android pur, ceea ce înseamnă că nu e aplicată nicio interfață care să îngreuneze experiența utilizatorului.
Aveți funcții precum Smart Compose pentru Gmail și softul merge mult mai bine și e mult mai curat decât oricare altul. Poate că la fel de important, Google face prima oară update-ul la Android la telefoanele sale.
Cu toate ca are o singură cameră ân spate, își face treaba foarte bine: modul zoom și modul portret rivalizează cu cele ale telefoanele care au sisteme cu două sau cu trei camere.
Telefonul face poze foarte bune în modul de noapte Nigh Sight. De fapt, singurul care se descurcă mai bine în condiții de luminozitate scăzută e Mate 20 Pro.
Per total, smartphone-ul e foarte bun, numai că bateria te cam lasaă după 18-20 de ore de utilizare. Pixel 3 se încarcă wireless.
Cel mai bun raport calitate-preț
OnePlus 6T este cea mai bună opțiune. Are un ecran OLED performant, cu rezoluție HD și diagonala de 6,41 inci. Un „notch” ca o mică fereastră adăpostește camera frontală. Telefonul e realizat din metal și sticlă.
Procesorul e bun, are memorie de 6GB de RAM, o capacitate de stocare de 128 GB, iar bateria durează 30 de ore.
Interfața Oxygen OS nu oferă o experiență atât de curată ca la Pixel, dar e mai bună ca la orice telefon Samsung.
Senzorul de amprentă e încorporat în display și funcționează foarte bine. Cel mai mare dezavantaj e camera, care nu impresionează. De asemenea, nu e rezistent la apă și nici nu se încarcă wireless.