Primarul oraşului Vaslui vrea să desființeze Poliția Locală

Primarul oraşului Vaslui vrea să desființeze Poliția Locală

Municipiul Vaslui ar putea fi a treia localitate din țară care rămâne fără Poliție Locală. Avertismentul vine chiar din partea primarului Vasile Pavăl, care este nemulțumit de activitatea celor care ar trebuie să vegheze la ordinea publică.

Poliția Locală ar putea fi desființată la nivelul municipiului Vaslui din cauza ineficienței și a faptului că agenții nu fac deloc activitate de prevenire, fiind preocupați doar să dea amenzi.

„Le-am spus și nu scapă. O să fiu al doilea primar care semnează desființarea lor. A mai fost primarul de la Darabani (în fapt, primul primar din ţară care a desfiinţat Poliţia Locală a fost Gheorghe Baciu, primarul oraşului Slănic Moldova, judeţul Bacău – n.r.r). Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu este să amendeze, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa, te înscrii cu anumite sume. Este o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. (…) Acesta e mod rezolvare? Ce să comentez, o iau ca atare. Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească”, a spus primarul Vasile Pavăl în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul le-a transmis polițiștilor locali să trateze oamenii cu respect, să le vorbească pe un ton civilizat și să renunțe la „vechile metehne” deoarece imaginea Poliției Locale trebuie să se schimbe.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.