Ajutaţi-mă să scap de milogii de la USR!

Ajutaţi-mă să scap de milogii de la USR!

Toată lumea are dreptul de a alege şi de a fi ales (dacă nu cumva o instanţă de judecată s-a pronunţat altfel). De asemenea, toată lumea are dreptul să-mi ceară votul, la fel cum eu am dreptul să-mi aleg partidul sau oamenii pe care-i votez. Însă, nimeni, dar nimeni, nu cred că are dreptul să-mi ceară bani ca să facă nişte jocuri politice, economice sau personale!

Citeşte şi „Iacobane, ne pare rău, dar toate păsările pier pe limba lor!”

De câteva zile îmi tot apare pe Facebook o postare sponsorizată de USR, partidul format din oameni despre care nici până în acest moment nu am înţeles dacă sunt independenţi sau oameni politici, dacă formează un partid sau o coaliţie… Postarea respectivă zice aşa: „Începem pregătirile pentru campania electorală. Donaţi 50 de lei şi ajutaţi-ne să ajungem cu materiale în toată ţara. Ajutaţi-ne să strângem 250.000 lei”.

Cu alte cuvinte, după ce că veniţi şi-mi cereţi semnături şi voturi, acum vreţi să vă dau şi bani? Pentru ce? Ca să ajungeţi în Parlament fără să scoateţi un leu din buzunar şi ca apoi să vă bateţi joc de mine pe banii mei? Serios! Chiar aşa prost mă credeţi? Eu înţeleg că majoritatea votanţilor voştri sunt din domeniul IT sau corporatişti şi că în afară de stat cu capul în calculator şi realizat task-uri (pentru că de gândit, gândesc alţii şi pentru ei) nu ştiu altceva, dar asta nu înseamnă că toată lumea poate fi prostită la fel. Şi, dacă nu vă supăraţi, pentru ce să vă dau bani? Pentru ca un individ care a intrat în consiliul local Bucureşti (tot pe principiul cerşitului de bani) să se apuce să voteze la două cartele? Şi, culmea, una dintre cartele să aparţină, ce să vezi, exact liderului USR, Nicuşor Dan? Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, citiţi articolul „Consilier USB, surprins în timp ce votează la două cartele, în locul lui Nicuşor Dan”, publicat de Evenimentul Zilei pe 1 septembrie 2016.

Am văzut că vă lăudaţi pe la televiziuni că unul dintre candidaţii dvs câştiga câte 20.000 de lire sterline pe lună. Acest individ candidează acum pentru Parlament. Din salariul ăla fabulos pe care-l lua, nu mai are niciun leu ca să-şi susţină campania? Tot de pe la televiziuni am înţeles că una cu nume pe care sincer nu ştiu cum îl pronunţau americanii (Cosette Chichirău) gestiona bugete cât PIB-ul României. Acum nu are bani să-şi susţină o nenorocită de candidatură la parlamentare?

Să vă mai dau un exemplu. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene până în urmă cu câteva zile. Pe declaraţia lui de avere văd venituri totale de 187.019 lei + 5.486 euro + 1.388 dolari (nu pun la socoteală depozitele bancare, şi alea substanţiale). Acestui individ îi este ruşine să cheltuie din banii pe care i-a câştigat pentru a-şi finanţa campania? Sau s-a gândit că nu are rost să cheltuie din banii lui atât timp cât îi poate prostii pe alţii?

Calculele acestor indivizi care fac parte din USB, USR, Pentru Iaşi sau cum naiba se mai numesc ei sunt simple. Au văzut că „roboţeii” (şi aici mă refer la mulţi dintre IT-iştii care din cauza alimentaţiei proaste au ajuns să nu mai gândească şi la cei care lucrează în multinaţionale şi nu mai timp să mai vadă şi altceva în afară de rapoartele pe care le întocmesc zilnic) fac exact ce li se spune şi au senzaţia că toată România poate fi prostită. Ei, ţin să-i anunţ că e mai greu cu prosteala pe faţă.

Aceşti indivizi m-au adus în câteva luni în situaţia de a-i respecta pe oamenii politici de „modă veche”. Măcar ăştia au bunul simţ să nu-mi ceară bani!

P.S. Orice om, dacă vrea, poate sponsoriza un partid, legal. Dar acest fapt rămâne la latitudinea lui, fără nicio legătură cu milogeala ăstora de la USR!

Vezi şi Elena Udrea: „Actualul Guvern este întruchiparea ipocriziei fără seamăn”

Conform DEX, „milog” = „persoană care se roagă de cine cu insistenţă, înjosindu-se, pentru a obţine ceva”.

usr-milogi-2

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.