Bătaie în ALDE pentru un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Iaşi

Bătaie în ALDE pentru un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Iaşi

În urma alegerilor din 5 iunie 2016, la Iaşi, ALDE a reuşit performanţa „istorică” de a intra în Consiliul Judeţean cu 3 consilieri. Până aici toate şi frumoase, atât doar că bătălia pentru ciolan în interiorul partidului de abia a început.

Pe scurt, PSD a obţinut 43,2% în alegeri (adică 17 consilieri judeţeni dintr-un total de 37). Anul acesta, preşedintele Consiliului Judeţean se alege în mod indirect, prin votul consilierilor. Aşadar, pentru a obţine funcţia de preşedinte, PSD va trebui să facă alianţe, iar una dintre aceste alianţe (conform directivei de la centru) va fi cu ALDE. Rezultă, deci, că ALDE va trebui să primească un post de vicepreşedinte.

Problemele de abia aici apar. Cei 3 consilieri ALDE sunt Victor Chirilă, Vasile Şalaru şi Ciprian Roşca (primul şi aş treilea de la fostul PLR, iar al doilea de la fostul PC). Toţi 3 sunt de râsul curcilor şi fiecare încearcă prin mijloacele pe care le are la dispoziţie să câştige postul.

Un articol publicat recent în BZI („SCANDALOS! Politicieni cu dosare penale se lupta sa prinda un post de vicepresedinte la Consiliul Judetean”) şi comandat, după câte se pare, de Vasile Şalaru a reuşit să toarne gaz pe foc în loc să liniştească apele. De fapt, dacă vă uitaţi pe comentarii, veţi vedea că numărul şi tipul înjurăturilor luate de Şalaru întrec orice imaginaţie. Dar, ce să zicem acum, când ţi-o faci cu mâna ta…

Un comentariu ne-a atras în mod special atenţia, deoarece arată care este raportul de forţe în ALDE: din cei 90 de consilieri locali scoşi la alegeri, 70 sunt de la fostul PLR, iar 20 de la fostul PC.

Concluzia? Bătălia continuă. Şi încă două aspecte: Chirilă a fost în acelaşi partid cu Varujan Vosganian (şeful ALDE la Iaşi), iar Vasile Şalaru este prieten cu Maricel Popa, cel care va fi preşedintele CJ Iaşi.

Aşteptăm etapa coastelor şi picioarelor rupte!

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.