Cine a spart cristalul de la PSD Iaşi?

Cine a spart cristalul de la PSD Iaşi?

Cele două şedinţe de vineri, 16 septembrie, de la PSD Iaşi (Biroul Politic Judeţean şi Comitetul Executiv Judeţean) ar fi trebuit să aibă darul de a pune capăt războiului din interiorul partidului în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. Probabil vă imaginaţi că pacea încheiată a fost doar una de faţadă, însă nu despre asta vrem să scriem, ci despre o întâmplare relevantă pentru situaţia actuală din partid.

Numit preşedinte interimar la PSD Iaşi, primarul Mihai Chirica s-a gândit să modifice puţin componenţa Biroului Politic Judeţean (BPJ), astfel încât să poată conduce partidul fără prea mari bătăi de cap. Aşa că a propus ca Paul Boişteanu, Camelia Gavrilă, Dumitru Pantazi, Ionel Vatmanu şi Florin Constantinescu să facă parte BPJ. Numai că atunci când a citit propunerile, pentru a le supune la vot, Mihai Chirica a uitat să o menţioneze şi pe Camelia Gavrilă, consilier local şi şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. După ce s-a votat, marele conducător al PSD Iaşi şi-a dat seama de gafă, motiv pentru care a cerut reluarea votului, de data aceasta şi cu Gavrilă pe listă.

Să nu va imaginaţi acum că această omisiune nu a supărat-o la culme pe Camelia Gavrilă. Luând cuvântul, acesta a spus chiar o poveste cu un cristal pe care, dacă-l spargi, degeaba îl mai lipeşti la loc pentru că îşi pierde din transluciditate! Noroc cu cineva din sală care a venit în completare cu propunerea ca atunci când se sparge un cristal, ideal ar fi să se cumpere altul!

Dincolo de amuzament, trebuie să recunoaştem că Mihai Chirica a reuşit să-şi facă un duşman extrem de puternic încă de la primele lui şedinţe în calitate de şef interimar al PSD Iaşi. Aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, în condiţiile în care doamnei Gavrilă i se mai spune şi „generalul”, ceea ce spune multe despre modul în care tratează situaţiile cu care se confruntă.

Citeşte şi „Ce dorinţă a avut Constantin Simirad în prima zi în care a (re)intrat în Primăria Iaşi?”

P.S. Pe scurt, iată ce s-a stabilit vineri la PSD Iaşi: Paul Boişteanu (profesor universitar), Camelia Gavrilă (inspector şef ISJ Iaşi), Dumitru Pantazi (primar Paşcani), Ionel Vatamanu (primar Târgu Frumos) şi Florin Constantinescu (senator) au intrat în BPJ; Cristi Stanciu nu mai este şef de campanie al PSD, fiind înlocuit de Bogdan Balanişcu (cel care a condus campania pentru locale a lui Chirica); Ionuţ Câmpeanu a fost înlocuit de la şefia judeţeană TSD cu Bogdan Cojocaru.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.