Dezastru pentru procurori și ofițerii SRI. Cât de mult a scăzut încrederea oamenilor în ei

Dezastru pentru procurori și ofițerii SRI. Cât de mult a scăzut încrederea oamenilor în ei

DCNews a publicat rezultatele unui sondaj Avangarde despre categoriile socio-profesionale cele mai apreciate.

Judecătorii CCR și avocații se bucură de aceeași favorabilitate. 23% au părere bună despre aceaste categorii socio-profesionale. Despre judecătorii CCR, comparativ cu avocații cu 5% mai mult au o părere proastă (37%). Judecătorii se bucură de o favorabilitate de 21%. Sunt urmați de sindicaliști (19%) și ofițerii de informații (17%).

Pe ultimul loc sunt procurorii. De obicei în fruntea clasamentului, potrivit sondajului Avangarde, despre procurori oamenii au majoritat părere proastă sau nici bună, nici proastă. 17% au părere bună, la fel ca și despre ofițerii de informații. Diferența o face părerea nici bună, nici proastă –  39%, părerea proastă 37%.

„Până acum măsuram instituțiile, de data aceasta am introdus categoriile profesionale, nu instituțiile în sine. Ce părere au oamenii despre diverse categorii profesionale”, a precizat Marius Pieleanu pentru DCNews.

„Din punctul acesta de vedere, putem spune că oamenii au mai degrabă o părere mai bună față de instituție, decât despre activitatea procurorilor”, a declarat sociologul, adăugând: ”Oamenii cred în continuare în importanța instituțiilor, inclusiv în cea a Parchetului, însă, în mod evident, dezvăluirile din media din ultima vreme cu privire la abuzurile săvărșite au drept efect o încredere mai scăzută în activitatea procurorilor și în procurori ca meserie în sine. Dar, în continuare, încrederea în instituție este una relativ ridicată, în opinia mea”.sondaj-procurori

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.