Iar i s-a înmuiat fularul lui Mihai Chirica?

Iar i s-a înmuiat fularul lui Mihai Chirica?

Se pare că celebrul fular pe care actualul primar ales al Iaşiului, Mihai Chirica, îl tot trântea pe masă, anul trecut, la micile şedinţe la care participa, s-a înmuiat din nou! Efectul nu a mai fost cel scontat, motiv pentru care a început să plângă… sau să se plângă… dar nu de fular, că-i este ruşine!

Dar, să o luăm cu începutul. Citind presa de vinerea trecută, am avut senzaţia că Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD la nivel naţional şi primar al Iaşiului, a reuşit să producă o adevărată revoluţie în PSD Iaşi. Asta la prima mână, pentru că, aprofundând, am constatat că nu a produs decât… zâmbete! Declara Chirica vineri, în Ziarul de Iaşi: „Eu nu am de ce să mă ascund, sunt primarul municipiului Iaşi, sunt cea mai reprezentativă persoană din municipiu şi judeţ pentru a discuta direct. Destinele acestui judeţ şi acestui municipiu nu se pot încurca de un consilier judeţean“, făcând referire la consilierul judeţean Cristi Stanciu, cel care-i stă în coaste mai rău ca un ghimpe. Sincer, am crezut că deja l-a dat afară pe Stanciu din partid la şedinţa Biroului Politic Judeţean, care a avut loc joi, 7 iulie. Mai mult, după acest început, nici nu am zis că nu va cita din Scrisoarea a III-a a lui Mihai Eminescu, visându-se în rol de Baiazid („- Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot/Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?”)… Dar nu a fost aşa.

Ca să înţelegeţi, la acea şedinţă s-a votat staff-ul de campanie al PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare din toamnă. Cum, probabil, vă aşteptaţi, a fost ales ca şef de campanie… Cristi Stanciu! Fapt care, normal, l-a înfuriat pe Mihai Chirica… din nou, nefiind la prima bătălie pierdută în faţa lui Stanciu.

Citeşte şi „Șefii Iașiului și-au atins maximul incompetenței”

Am mai cercetat zilele acestea şi am aflat cum au stat, de fapt, lucrurile. 1. Mihai Chirica a întârziat la respectiva şedinţă, deci nu prea a avut timp de păreri personale. 2. Principalul lui susţinător, Maricel Popa, şeful Consiliului Judeţean, cel care se lăuda peste tot cu ordinea pe care o va face în PSD Iaşi, a întârziat şi el. 3. Se pare că Maricel Popa a ajuns cam după ce se votase staff-ul de campanie. 4. Gurile rele spun că Maricel Popa nu ştie nici până astăzi ce s-a votat la respectivul Birou Politic Judeţean. 5. Mihai Chirica a fost atât de revoluţionar încât s-a abţinut de la vot… măcar putea să voteze împotrivă!

Concluzie. Conştient, probabil, că se va afla repede că iar i s-a înmuiat fularul într-o şedinţă a PSD Iaşi, Mihai Chirica a ieşit în presă cu câteva declaraţii mai dure care, însă, au stârnit hazul în tabăra celor care ştiu ce s-a întâmplat de fapt.

PS Pe acest subiect, Maricel Popa s-a dat la fund.

Vezi: „Şoc la Primăria Iaşi”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.