Ionel Arsene nu a scăpat. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile!

Ionel Arsene nu a scăpat. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile!

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, a fost arestat preventiv, luni, 29 ianuarie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Magistrații Curții de Apel Bacău au admis contestația procurorilor Serviciului Teritorial Bacău al Direcției Naționale Anticorupție și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefului CJ Neamț.

Inițial, acesta a fost plasat, pe 19 ianuarie, sub control judiciar, în baza unui mandat emis de magistrații Tribunalului Bacău, dar procurorii anticorupție au contestat măsura.

Președintele CJ Neamț a fost reținut, pe 18 ianuarie, de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii susțin că banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.