Maricel Popa sau Sorina Pintea: cine nu știe?

Maricel Popa sau Sorina Pintea: cine nu știe?

Guvernul României a aprobat marți, 14 mai, indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgență Iași. O veste foarte bună, premergătoare depunerii cererii de finanțare.

Din păcate, pe cât de bună este vestea, pe atât de mare este bulibășeala care domnește în continuare în jurul acestui spital. Mai mult, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și Sorina Pintea, ministrul Sănătății, chiar dacă vorbesc despre același lucru, par să se înțeleagă separat! Așa că, firesc, ne întrebăm și noi: cine dintre cei doi ahtiați după imagine spune adevărul în privința viitorului Spital Regional de Urgență de la Iași.

Să exemplificăm:

* Maricel Popane transmite pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Iași că „Noua unitate medicală va avea o capacitate de 850 de paturi pentru spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi…”!

Sorina Pintea, pe de altă parte, ne transmite prin intermediul agenției de presă Agerpres că „…va avea 850 de paturi şi va avea 19 săli de operații”.

Oops! Pe drumul de la București la Iași au dispărut, ce să vezi, 45 de paturi!

Pentru ca lucrurile să fie și mai „clare”, Primăria Iași ne anunța în martie 2019 că spitalul „va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută și 74 pentru îngrijirea critică”.

* Același personaj plin de frici și anxios (n.r. – Maricel Popa) ne transmite pe același Facebook: „Costul investiției va fi de aproximatix 500 de milioane de Euro din care 150 de milioane de Euro reprezintă finanțare nerambursabilă”.

Și, din nou, Sorina Pinteavine și îl contrazice pe Popa: „Costul spitalului regional Iaşi este de 500 de milioane de euro, 500,3 milioane de euro. Guvernul României are, în acest moment, la dispoziţie 150 de milioane de euro (…). În acest moment avem 150 de milioane de euro la dispoziţie pe care le putem folosi pentru un spital sau pentru trei” (adică și pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova)!

Deci, de unde a scos Maricel Popa 150 milioane de euro nerambursabili?

Bine, pe actualul și vremelnicul președinte al PSD Iași îl înțelegem că este dornic de laude și de apariții în mass-media, dar chiar așa? Dar ce să credem despre Sorina Pintea? Că apa nu este potabilă sau că suntem un popor de infractori?

La așa ministru, așa președinte al Consiliului Județean! Și ne oprim aici.

Sperăm, totuși, că acest spital regional va fi construit în timpul vieții noastre!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.