Marius Bodea dă de pământ cu Cosette Chichirău!

Marius Bodea dă de pământ cu Cosette Chichirău!

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marius Bodea, deputat PNL de Iași, demontează pas cu pas afirmațiile pe care o altă deputată de Iași, Cosette Chichirău, le făcuse pe 14 decembrie, tot pe Facebook.

Intitulată „Apel la unitate în jurul autostrăzii Moldova – Transilvania”! postarea lui Marius Bodea explică cum Chichirău a refuzat să semneze amendamentul semnat de 16 (din 17) parlamentari de Iași (normal, de pe listă a lipsit marea revoluționară Cosette). „Colegul domniei sale, Dl. Dan Lungu, senator USR de Iași, a semnat printre primii amendamentul comun și mi-a comunicat refuzul colegei sale (Cosette Chichirău – n.r.)”, afirmă Bodea.

Prezentăm, în continuarea, ceea ce a scris Marius Bodea:

„1. Fac un apel la unitate! Când noi, parlamentarii de Iaşi, nu ne înţelegem pe proiectele Iaşului, dăm Guvernului și majorității parlamentare șansa să treacă și mai ușor cu vederea proiectele comunității noastre.

  1. Unitate ar fi însemnat ca toţi cei 17 parlamentari de Iași să fi fost o singură voce, să fi semnat amendamentul comun pentru finanțarea autostrăzii. Este mai importantă unitatea noastră decât perfecțiunea unui amendament.
  2. Doamna deputat de la USR Iasi, Cosette Chichirău, a ales să depună un amendament individual pentru autostradă. Foarte bine, este dreptul Domniei Sale! Dar a refuzat să semneze și un amendament comun, alături de ceilalți parlamentari de Iași, fiind singura în această situație. Aici nu consider că a procedat înţelept. Colegul domniei sale, Dl. Dan Lungu, senator USR de Iași, a semnat printre primii amendamentul comun și mi-a comunicat refuzul colegei sale.
  3. Amendamentele pentru infrastructura rutieră, depuse de parlamentari, la proiectul de buget, se susţin ÎN COMISIILE DE FOND, în cazul de faţă Comisia de Transporturi. Amendamentul Domniei Sale trebuia susținut în Comisia de Transporturi luni, ora 9.00. A lipsit fix unde conta! Dar nu am ieșit public să critic.
  4. Doamna Cosette Chichirau este membră a Comisiei de Buget-Finante și prezenţa dumneaei acolo, în clipul promovat intens, nu reprezenta decât respectarea atribuțiilor de serviciu. Practic nu a făcut decât sa meargă la serviciu, la fel ca toți parlamentarii cu această funcție.
  5. Comisia de Buget-Finanţe a luat decizia să ia în dezbatere DOAR AMENDAMENTELE ADMISE LA COMISIILE DE SPECIALITATE (în cazul de faţă, Comisia de Transporturi). Niciun amendament nu a fost admis însă în cadrul Comisiei pentru Transporturi din cauza majorităţii PSD-ALDE. Iar Doamna Cosette Chichirău ştia foarte bine acest lucru, fiind, aşa cum am spus, membră a Comisiei.

Așadar, conform art. 65 din Regulamentul comun al celor două camere, următoarea etapă este în plenul reunit de săptămâna viitoare. Evident ca toți ne vom susține amendamentele respinse.

Art. 65

“(1) Discutarea articolelor începe cu amendamentele depuse la comisii, admise şi respinse.

(2) În cursul dezbaterilor, deputaţii şi senatorii, Guvernul sau grupurile parlamentare pot pune în discuţie amendamentele respinse de comisia sesizată în fond sau amendamentele depuse la comisie, în conformitate cu prevederile prezentului regulament.”

  1. Pledoaria doamnei Deputat USR Iaşi la comisia de Buget-Finante a avut loc la secțiunea de început, la dezbateri generale, nu la discutarea amendamentelor, ca să fim corecți până la capăt. Diferența este că PNL şi-a asumat amendamentul autostrăzii noastre la nivel de grupuri parlamentare, adică toți parlamentarii liberali au semnat pentru proiectul Moldovei și, astfel, toate amendamentele parlamentarilor liberali au fost susținute integral (și cele admise și cele respinse) de către colegii liberali membri de drept în cadrul Comisiei de Buget-Finante!

Recunosc, liberalii nu au stat să se filmeze cu telefonul. Totodată, recunosc că nu voi face niciodată figurație, cunosc “procedurile” (!!) şi regulamentul bine și știu când și unde trebuie sa fiu prezent!

Întors joi seară de la București, am avut întâlnire cu consilierii locali PNL pentru a pregăti ședința de consiliu local de vineri. Și problemele ieșenilor sunt la fel de importante!

  1. Voi participa la şedinţa reunită de plen a celor două Camere ce se va întruni pentru dezbaterea bugetului, ședință ce începe luni, 18.12, unde voi sustine și vota amendamentul PNL privind autostrada Moldova-Transilvania, precum si amendamentul inițiat si depus de către cei 16 parlamentari de Iaşi, pe acelasi subiect.

Totodată, voi vota fără nicio ezitare si amendamentului doamnei deputat USR Iaşi Cosette Chichirău depus la Comisia de Transport, chiar dacă nu a putut fi prezentă.

Voi vota orice alt amendament legat de orice proiect de investiții în Moldova, indiferent de la cine provine!

  1. PNL, la propunerea președintelui Ludovic Orban, a luat decizia ca niciun parlamentar PNL, indiferent de circumscripție, să nu voteze bugetul de stat pentru anul 2018 dacă Autostrada Ungheni- Iași – Tg. Mureș nu va mai primi fonduri prin amendamentele depuse!

Cred că trebuie sa lăsăm deoparte orgoliile personale, să facem front comun absolut toți parlamentarii regiunii, nu numai cei din Iași, dacă vrem ca Iașul şi Moldova să fie scose din starea de izolare în care se afla în acest moment.
În timp ce noi căutam motive pentru a ne scoate ochii, ministrul Transporturilor spune ca nu va mai face autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş și se gândește să facă una de la Bacău la Brașov, idee pesedistă mai veche a celor din Bacău.
Și uite asa rămân Iaşi, Vaslui, Suceva, Botosani pe dinafară!
Eu ma voi opune vehement, voi protesta cu toate pârghiile democratice. Este o bătaie de joc!”

În ceea ce o privește pe Chichirău, aceasta a postat pe 14 decembrie un text care a reușit să scoată din sărite pe toată lumea, prin afirmațiile aberante și fără susținere reală pe care le-a făcut: „16 din 17 Parlamentari de Iași n-au susținut Autostrada Moldova acolo unde chiar contează: Comisia de Buget și Comisia Europeană. Marii apărători ai autostrăzii Iași – Tg Mureș – parlamentarii de Iași de la PSD, PNL, PMP, ALDE – TOTAL ABSENȚI de la comisia de buget când s-a discutat bugetul Ministerului Transporturilor. Niciunul nu s-a prezentat să întrebe ceva sau să susțină Autostrada Moldova. Vosganian – ABSENT. Bodea – ABSENT. Evident că pesediștii au fost absenți. La declarații și minciuni în presă sunt buni. La muncă, nu”!

Sursa foto: YouTube

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.