Mihai Chirica, înfundat de grupul care trebuia să-l laude! Ieşenii, luaţi la mişto de un individ fără bacalaureat, dar angajat la Primăria Iaşi

Mihai Chirica, înfundat de grupul care trebuia să-l laude! Ieşenii, luaţi la mişto de un individ fără bacalaureat, dar angajat la Primăria Iaşi

Grupul de Facebook „Eşti din Iaşi dacă…” este folosit de Mihai Chirica pentru a-şi face cunoscute problemele, frustrările, intenţiile şi pentru a se apăra atunci când este acuzat de faptul că e un primar slab. Şi, pentru că primarul a avut o problemă cu inundaţiile, o parte dintre administratorii grupului s-au grăbit să-i sară în ajutor. Ce a rezultat? Cu singuranţă Mihai Chirica ar fi ieşit mai bine dacă nu era „apărat”!

Habar nu am dacă primarul bagă sau nu bani în acest grup, însă este dovedit faptul că unul dintre administratori este angajat la Primăria Iaşi, chiar dacă în momentul semnării contractului nu avea nici măcar bacalaureatul luat (şi asta nu pentru că ar fi avut sub 18 ani)!

Pe 16 iunie, pe la orelele 17:00, individul Cervatiuc Alin, angajat al Primăriei Iaşi şi administrator al grupului „Eşti din Iaşi dacă…”, a publicat o postare (şi un filmuleţ) în care a încercat să-l apere pe Mihai Chirica, spunând, printre altele: „am găsit aceași problema la majoritatea orașelor europene cât și de la noi din țară”, vorbind, bineînţeles, de inundaţii. Dincolo de faptul că individul habar nu are de limba română, rezultatul postării a fost cu totul altul decât cel aşteptat, înfundându-l pur şi simpul pe micuţul primar al Iaşiului.

Ieşenii au reacţionat imediat la încercarea de manipulare a lui Cervatiuc, iar comentariile au curs cu nemiluita. „Te-a trimis Chirica sa-i tii putin partea ? Tu fiind angajat la primarie ar trebui sa te abtii …”, „Da……Iasul are sistem de canalizare???? Canal este primaria”, „Polițiștii rutieri  bună gluma, eu azi nu am văzut nici un echipaj și am trecut fix prin zonele afectate, am văzut doar un echipaj de la locala într-o intersecție. Cică sa întrebam rutiera pe unde sa mergem, avem și noi 3 bulevarde și toate străduțele inundate, pe unde oare?”, „Este adevarat ceea ce spui Cervatiuc Alin,nu te poti pune cu natura,dar deosebirea intre noi si alte tari e urmatoarea:la noi cand ploua si fff putin tot sunt probleme,pe cand in alte tari nu prea, „Folosiți cizmele  sa mori tu? Dar stau în garla sau stam la oraș? Dacă cei din oraș sa folosească cizme cei din mediul rural sa folosească tancuri cu senile, nu?”, „Au iesit postacii de servici ai primariei”… sunt dar o parte din reacţiile ieşenilor la tentativa lui Cervatiuc de a-l apăra pe primarul Chirica.

Hilar este faptul că acest Cervatiuc, adminsitrator al grupului „Eşti din Iaşi dacă…”, nu s-a mulţumit doar să-l apere pe Chirica. Cervatiuc s-a gândit că ar putea chiar să-i ironizeze pe ieşeni, fără să-şi dea seama, însă, că lacunele de educaţie îl vor face tot pe el de râs.

Iată ce-şi permite individul să scrie, adresându-se ieşenilor: „Informează-te din timp despre starea vremii, aruncă gunoiul doar în spațiile special amenajate, nu aruncați în WC toate prostiile pentru a înfunda rețeaua și urmați rutele de circulație recomandate de către polițiștii rutieri. Și bineînțeles, folosiți cizme de ploaie”.

Cu alte cuvinte, dragi ieşeni, aveţi grijă ce aruncaţi în WC, pentru că există riscul să-l supăraţi pe Cervatiuc. Iar dacă mai plouă, luaţi-vă, naibii, „cizme de ploaie” şi mai lăsaţi-l pe Chirica în pace, pentru că el este primar doar când ţine audienţe în direct! În rest, Dumnezeu cu mila!

„Cât” despre limba română, lipsa bacalaureatului spune totul!

Cam aşa arată postarea lui Cervatiuc Alin (nu am făcut nicio modificare):

„Principalul motiv este că sistemul de canalizare nu face față la un debit voluminos într-un timp atât de scurt cât și faptul că gurile de canalizare se înfundă de la diferite mizerii sau gunoaie. Problema este peste tot în lume, nu te poți pune cu natura, dar poți ajuta.

Informează-te din timp despre starea vremii, aruncă gunoiul doar în spațiile special amenajate, nu aruncați în WC toate prostiile pentru a înfunda rețeaua și urmați rutele de circulație recomandate de către polițiștii rutieri.

Și bineînțeles, folosiți cizme de ploaie.

La noi în Iași de canalizare se ocupă S.C ApaVital S.A, societate care a beneficiat de investiții proprii cât și investiții din fonduri europene”.

P.S. Ca să înţeleagă şi Cervatiuc, „lacuna” este o „întrerupere involuntară și penibilă într-un text, în înlănțuirea unor fapte, a unor idei” (DEX).

cervatiuc-alin

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.