Pentru inteligenţii din Iaşi. Aşa se promovează turismul, deştepţilor!

Pentru inteligenţii din Iaşi. Aşa se promovează turismul, deştepţilor!

Un articol publicat recent în presa locală ne-a atras în mod special atenţia. Era vorba despre modul în care Iaşiul s-a făcut de râs la Târgul de Turism al României, prezentându-se cu mijloace rudimentare, datând parcă de pe vremea comunismului. Am căutat să vedem cum s-au prezentat„alţii”, mai puţin snobi decât noi, dar mai inteligenţi, şi am dat peste un comunicat al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Prezentăm mai jos acest comunicat, din care, poate, învaţă ceva şi inteligenţii din administraţia locală şi judeţeană care se ocupă de promovarea turismului.

Consiliul Judeţean Mehedinţi a participat la Târgul de Turism de la Romexpo, eveniment în cadrul căruia a avut loc lansarea Strategiei de Branding a Judeţului Mehedinţi, un instrument pentru promovarea turistică.

Mehedinţi este primul judeţ din România care se angajează într-un demers ce răspunde tendinţei actuale europene de a crea Branduri-Umbrelă, care permit regiunilor să existe la scară naţionala şi internaţională.

La eveniment au fost prezenţi brand ambasadorii judeţului Mehedinţi, Aurelian Temişan şi Adrian Enache, standul fiind vizitat şi de către ambasadorul turismului românesc, Ilie Năstase.

Această Strategie de Branding reprezintă un prim pas pentru consolidarea unei promovări turistice integrate la nivel de judeţ şi pentru promovarea a 10 destinaţii turistice ale judeţului Mehedinţi!

10 motive pentru a vizita judeţul Mehedinţi

Cum cobori pe Dunăre, la poale de Românie, întâlneşti un ţinut încărcat de istorie, pe care Dumnezeu l-a binecuvântat din plin cu soare, apă şi munte, cu deal şi câmpie, cu peisaje mirifice, cu oameni buni şi săritori, cu istorie de mii de ani…

De ce este Mehedinţiul unic? De ce este el o Românie în miniatură? Iată 10 minunăţii care pun în valoare acest judeţ!

Parcul Natural Porţile de Fier – al doilea cel mai mare parc natural din România;

Clisura Dunării – o barieră de stânci şi ape învolburate la intrarea în România;

Comuna Ponoarele – cel mai mare pod natural al ţării şi al doilea ca mărime din Europa;

Cetatea Tri-Kule (Trei Turnuri) – cetate ridicată în secolul al XV-lea pentru a opri expansiunea otomană spre vest;

Podgoriile mehedinţene – Oprişor, Corcova, Starmina şi Vânju Mare;

Peşterile din Mehedinţi – Peştera Topolniţa, a doua ca mărime din România şi a 17-a din lume, Peştera Ponicova – cea mai mare şi mai spectaculoasă din Defileu, Peştera Veterani – prima peşteră cartată din lume;

Lăcaşele de cult. Mănăstirea Vodita e cea mai veche ctitorie voievodala atestată documentar, Mănăstirea Strehaia este ctitoria lui Matei Basarab, iar Mănăstirea Sf. Anaeste este în prezent o mănăstire de maici extrem de pitorească;

Hidrocentralele Porţile de Fier I şi II – sistemele hidroenergetice şi de navigaţie Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II;

Parcul Natural „Geoparcul Platoul Mehedinţi” – adăposteşte 17 rezervaţii naturale cu plante şi animale rare, plus o structură geologică unică;

Drobeta Turnu-Severin – oraş al contrastelor, care păstrează încă vestigiile vremii – Castrul roman, termele şi amfiteatrul roman recent descoperit, dar şi ruinele bisericii feudale, cândva Mitropolie a Ţării Romăneşti. Tot aici se afla Podul lui Apolodor din Damasc, al cărui picior este azi ultima dovadă a celei mai impresionante construcţii peste apă creată în Imperiul Roman.

Aceasta este Ţara Mehedinţiului. Judeţul care, de fapt, este o mică Românie, ţinut de basm ce trebuie vizitat, descoperit şi păstrat în suflet!

parcul-natural-geoparcul-platoul-mehedintidrobeta-turnu-severin

Sursa foto: Consiliul Judeţean Mehedinţi

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.