Primarul Iaşiului sare în apărarea lui Dragnea!

Primarul Iaşiului sare în apărarea lui Dragnea!

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi edilul Iaşiului, Mihai Chirică, s-au contrazis pe tema bugetelor alocate primăriilor, primul declarând că vinovat pentru această situaţie este Liviu Dragnea, în timp ce al doilea a replicat că e ruşinos să dai vina pe acesta pentru tot.

„Ulterior, ne-am dat seama că am fost minţiţi şi ni s-au furat banii pe trei luni ale anului. Niciodată un Guvern nu şi-a permis să trateze aşa administraţia locala. Cel care a condus România până acum două săptămâni (este vinovat – n.r.). Din punctul meu de vedere el, domnul Dragnea, este de vină, care îşi posta pe Facebook a win-win situation, iar apoi ne-au tăiat banii pe primele trei luni. El şi cu cei care l-au ajutat. Evident că am discutat, chiar dacă nu l-am crezut pe cuvânt, chiar dacă l-am considerat, în timpul în care l-am cunoscut mai bine, un ticălos şi un mincinos. L-am invitat la Asociaţia Municipiilor din România, unde ne-a spus că nu e treaba dânsului. Spunea că nu dânsul face bugetul, asta după ce făcea poze la Finanţe. Ştim cu toţii că domnul Dragnea e o persoană care minte cu o lejeritate ieşită din comun. Domnul s-a dus în treaba lui. Să fie sănătos. Nu putem permite primăriilor să intre în colaps”, a declarat Robert Negoiţă, la Digi 24.

Negoiţă a fost contrazis de la primarul Iaşiului, ex-PSD. „Liviu Dragnea nu era singur acolo. A avut prognoză statistică şi trebuia anunţat despre situaţie. E ruşinos să ieşi acum din primărie şi să spui că omul acela care e în puşcărie e singurul vinovat”, a declarat Mihai Chirică.

„Aş vrea să clarific un lucru şi anume că nu m-am numărat printre susţinătorii lui Dragnea de mulţi ani. Ba dimpotrivă, m-am declarat demult contestatarul lui. Cei care au ales să meargă împreună în acest mod ticălos de a conduce România sunt de vină. Ce ar trebui să facă Guvernul? Ar trebui să îşi respecte angajamentele. Se zice că speranţa moare ultima, dar dacă spuneam mai devreme de faptul că Dragnea nu le-a făcut singur, ci a fost o gaşcă mai mare. Dânsul a plecat, gaşca a rămas. Speranţe foarte mari nu am, dar cred că datoria noastră este să ne facem treaba, adică să facem tot posibilul să reparăm dezastrul. Reducerea de la 16 la 10% nu a fost o relaxare fiscală. Din diferenţa de la 16% la 10% cetăţeanul nu a avut nimic de câştigat. Diferenţa, banii au fost luaţi de la administraţia locală şi au dus-o la administraţia centrală, acolo unde banii sunt cheltuiţi netransparent şi lipsiţi de performanţă”, a mai spus Chirica.

Reacţiile edililor vin după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în prezent Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un faliment nedeclarat şi că situaţia va fi discutată cu premierul.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.