Diplomați din 29 de țări au vizitat stațiunea Slănic Moldova

Diplomați din 29 de țări au vizitat stațiunea Slănic Moldova

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada ‪11-13 octombrie 2019, o vizită de informare şi documentare în judeţele Bacău și Neamț pentru șefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.

Programul vizitei a început în județul Bacău și a inclus:

– o întâlnire găzduită de prefectul județului Bacău, Valentin Ivancea și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, la care au participat directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Bacău, Mihai Tulbure și reprezentanți ai mediului universitar;

– vizita obiectivului strategic – Compania Aerostar Bacău;

– vizita companiei de industrie agroalimentară – S.A. Agricola Internațional Bacău;

– un moment muzical oferit de Filarmonica „Mihai Jora”, în salonul Casei Memoriale George Enescu din Tescani;

– vizita Spitalului Municipal de Urgență Moinești, un reper în domeniul sănătății, condus de doctorul Adrian Cotîrleț;

– depunerea unor coroane la Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura în cinstea celor căzuți în Primul Război Mondial;

– vizitarea stațiunii Slănic Moldova;

– prezentarea tradiționalului Joc al Urșilor, un obicei străvechi de pe Valea Trotușului pe care autoritățile locale, cu sprijinul celor de la București, doresc să îl introducă în patrimoniul imaterial UNESCO.

Diplomații care au vizitat stațiunea Slănic Moldova și s-au întâlnit cu primarul Gheorghe Baciu sunt din: Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federația Rusă, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaiezia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan și Uruguai.

„Această acțiune a avut ca obiectiv promovarea valorilor spirituale și a istoriei locale, a potențialului economic și turistic al orașului Slănic Moldova. Sperăm ca această primă întâlnire să fie urmată de altele și să se concretizeze în creșterea numărului de turiști străini care să ne viziteze stațiunea”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic Moldova.

Vizita diplomaților străini a continuat astăzi în județul Neamț, unde a avut loc și o întâlnire cu prefectul Daniela Soroceanu.

Un comentariu la "Diplomați din 29 de țări au vizitat stațiunea Slănic Moldova"

  1. Pingback: Diplomați din 29 de țări au vizitat stațiunea Slănic Moldova – Slănic Moldova

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.