A început războiul în PSD Iaşi pentru colegiul Tătăraşi

A început războiul în PSD Iaşi pentru colegiul Tătăraşi

Nici nu s-a uscat bine sângele de pe pereţii Biroului Politic Judeţean că în PSD Iaşi este pe cale să izbucnească un nou război, ce-i drept între doi pierzători, Sorin Iacoban şi Daniel Mătăsaru.

Un articol publicat recent într-un ziar local, cu tiraj îndoielnic, demonstrează că în PSD Iaşi nu va fi niciodată pace atât timp cât nu va exista o mână forte care să-l conducă. Articolul cu pricina vorbea despre casa construită de consilierul local cu atribuţii de viceprimar Daniel Mătăsaru şi ridica o întrebare de bun simţ: de unde a avut bani bugetarul Mătăsaru să-şi construiască o casă impozantă pe un teren de 1.000 de mp, într-o zonă destul de selectă?

Lăsând la o parte demersul jurnalistic şi săpând puţin în negura vremurilor, am aflat că, de exemplu, Sorin Iacoban este prieten bun cu patronii fiţuicii care a publicat textul. În plus, acelaşi Iacoban este deputat şi cu siguranţă ar mai vrea un mandat chiar în colegiul (10 Tătăraşi) cu care cochetează nimeni altul decât Daniel Mătăsaru! Şi astfel a devenit limpede ca lumina zilei că Sorin Iacoban încearcă să înlăture din timp un posibil contracandidat din PSD pentru colegiul pe care-l iubeşte atât de mult!

Interesant este faptul că ambii „competitori” sunt în realitate nişte pierzători. Iacoban a fost învins în 2008 de pedelistul Marius Spînu (cine a mai auzit de el?) la o diferenţă considerabilă şi numai prin minunea numită USL a ajuns deputat în 2012 (an în care chiar şi o coadă de mătură ajungea parlamentat dacă era pe listele USL)! În ceea ce-l priveşte pe Mătăsaru, acesta a pierdut în 2008 alegerile parlamentare pentru colegiul 2 Tomeşti (a candidat din partea Alianţei PSD + PC) şi a ajuns consilier local în 2012 pe listele USL (după ce câţiva ani a cărat o mapă peste tot pe unde a fost nevoie)!

Nu este exclus, însă, ca în acest război să intervină şi Vlad Nedelcu, acum în PSD, dar care în 2012 a candidat pe colegiul lui Iacoban din partea PPDD, obţinând 11,23 % din voturi!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.