Azocăi, achitată definitiv

Azocăi, achitată definitiv

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au dispus luni achitarea Doinei Azoicăi, la data faptelor decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa”, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dar şi a marocanului Haizoun el Houssine.

Prima instanţă, respectiv Tribunalul Iaşi, hotărâse achitarea Doinei Azoicăi pentru acuzaţiile de fals intelectual şi abuz în serviciu. În schimb, aceasta fusese condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită. Tot la prima instanţă, magistraţii au dispus achitarea Ionelei Lăcrămioara Şerban, pentru acuzaţiile de fals intelectual şi abuz în serviciu.

Totodată, Tribunalul dispusese condamnarea lui Haizoun El Houssine la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Mai mult, Romeen Agha primise o pedeapsă de doi ani de închisoare, pentru complicitate la dare de mită.

Astfel, în urmă cu mai bine de un an, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Iaşi, Doina Azoicăi, a fost trimis în judecată, fiind acuzată că a primit mită o tavă şi un ceainic argintat pentru a înscrie nelegal un student marocan direct în anul II de studii. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Ionela Lăcrămioara Şerban, prodecan al Facultăţii de Medicină din Iaşi, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, Ligia Nicoleta Buhuş, medic, marocanul El Houssine Haizoun şi Romeen Agha.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.