Bătaie pe gunoiul din județ, război între Maricel Popa și Mihai Chirica

Bătaie pe gunoiul din județ, război între Maricel Popa și Mihai Chirica

În urma unei propuneri venită de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, consilierul județean UNPR Mircea Manolache a avut ideea înființării unei societăți de salubritate care să fie gestionată de Consiliul Județean.

În condițiile în care Salubris nu îndeplinește condițiile necesare pentru a participa la licitația pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Iași, propunerea a venit de fapt din partea șefului CJ, Maricel Popa, aflat în război dechis cu primarul Mihai Chirica, susținător al Salubrisului.

„Sunt adeptul înfiinţării unei societăţi de salubritate. În luna august sper să vin în faţa consilierilor județeni pentru a le cere votul înfiinţării unei societate de salubrizare sau de selecţie a deşeurilor. Asta nu înseamnă că nu vor mai fi licitaţii. Îmi doresc să mai avem încă două, trei, zece societăţi pe lângă CJ care să aducă bani la buget şi să nu avem doar sume defalcate de la guvern“, a declarat Maricel Popa.

În prezent, fiecare localitate din județ are încheiat un contract pentru preluarea deșeurilor, prețul practicat fiind de aproximativ 8 lei pe lună, de persoană.

Propunerea nu a fost acceptată de toți consilierii județeni, care au apreciat că tariful cerut ar urma să fie mult prea mare pentru cetățeni, în condițiile în care s-a vorbit despre încasări de două milioane de euro lunar.

Municipiul Iași are un contract încheiat cu Salubris până în anul 2022, însă în județ urmează să aibă loc licitații.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.