Bolnav de cancer, un câine s-a chinuit să nu moară pentru a asista la nunta stăpânei sale

Bolnav de cancer, un câine s-a chinuit să nu moară pentru a asista la nunta stăpânei sale

Se spune despre câine că este cel mai bun prieten al omului, o complicitate rar întâlnită în lumea animală. Într-adevăr, câinele îi oferă omului o dragoste infinită şi un devotament extrem, iar povestea spusă de Kelly O`Connell este cât se poate de relevantă în acest sens.

Povestea spusă de Kelly este, însă, şi una extrem de tristă. Charlie, câinele său de 15 ani, a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală, însă a făcut eforturi disperate pentru a rămâne în viaţă şi pentru a asista la cel mai important eveniment din viaţa stăpânei sale: căsătoria!

Un studiu a demonstrat că atât câinele, cât şi omul prezintă o regiune cerebrală sensibilă la voce, fapt care le permite să fie capabili să interpreteze emoţiile unui emiţător. Această sensibilitate comună explică succesul comunicării dintre cele două specii. Omul şi câine se înţeleg şi pot răspunde uşor nevoilor unuia sau celuilalt.

Persoanele care au un animal de companie, în particular un câine, sunt în general mai fericite şi au o stare de sănătate mai bună decât cele care nu au aşa ceva. În fapt, viaţa alături de un câine îi aduce omului numeroase beneficii fizice şi mentale.

De 15 ani, Charlie a fost prezent în toate etapele importante din viaţa lui Kelly. Iar atunci când aceasta şi-a planificat nunta, singura sa dorinţă a fost ca Charlie, cel mai bun prieten al său, să fie alături de ea. Totuşi, şansele ca acest lucru să se întâmple erau foarte reduse, câinele fiind diagnosticat cu o tumoră a creierului în fază terminală.

Starea sa de spirit se degrada de la o zi la alta, iar corpul său era din ce în ce mai slăbit. Speranţa ca Charlie să reziste până în ziua nunţii era aproape nulă… Cu toate acestea, chiar dacă nu a fost capabil să se deplaseze singur, una dintre dimnişoarele de onoare l-a purtat în braţe, câinele a putut să asiste la nunta stăpânei sale.

O prietenă de familie şi fotograf de profesie, Jen Dziuvenis, a reuşit să importalizeze pe peliculă momentul emoţionat de la nuntă, declarând pentru site-ul the dodo: „Toate lumea îşi reţinea cu greu lacrimile. A fost unul dintre cele mai emoţionante momente pe care le-am văzut în viaţa mea. Kelly l-a tratat întotdeauna pe Charlie ca făcând parte din familie şi am înţeles cât de important era pentru ea să aibă alături câinele… După ceremonie, nu se oprea din a repeta: Charlie, ai fost acolo! Ai reuşit!”

Din păcate, la câteva zile după nunta stăpânei sale, Charlie a fost răpus de boală…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.