BOOK-ătăria: „La masă cu Sadoveanu”

BOOK-ătăria: „La masă cu Sadoveanu”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi inaugurează joi, 20 aprilie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Uliţa Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală), ediţia cu numărul trei a proiectului BOOK-ătăria.

Despre aventurile culinare ale abatelui de Marenne va povesti cronicarul gastronomic Marius Cristian: „Că omul Mihail Sadoveanu a fost şi gurmand, dar şi gourmet, se ştie. Iar dovezile se găsesc inclusiv în opera scriitorului Mihail Sadoveanu, care nu ezită niciodată să-şi pună personajele la masă. O incursiune gastronomică, istorică şi literară, pornind de la celebrii bulzişori aurii ai abatelui de Marenne”.

Întâlnirea este găzduită de Ospătăria „Uliţa Veche”, iar din meniul pregătit în buna tradiţie moldovenească de Chef Mihai Hăisan nu vor lipsi sarmalele cu mămăliguţă.

Meniul poate fi comandat contra cost.

Deoarece locurile sunt limitate, accesul se face pe principiul „primul venit, primul primit”.

Book-ătăria” se desfăşoară în cadrul Programului „Biblioteca şi Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care îşi propune să fie o fuziune între tradiţia culinară şi oenologică moldovenească, aşa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, şi practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În acelaşi timp se are în vedere şi valorificarea sărbătorilor tradiţionale româneşti.

Informaţii suplimentare puteţi obţine pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.