Camelia Gavrilă a învățat cum să-i păcălească pe alegători

Camelia Gavrilă a învățat cum să-i păcălească pe alegători

Nu că nu ar fi știut, pentru că altfel nu ar fi ajuns deputat, dar parcă în ultimul timp s-a mai perfecționat.

Fosta șefă a Inspectoratului Județean Iași, ajunsă între timp deputat din patea PSD, a publicat pe 5 septembrie un comunicat despre „Ziua Limbii Române”. Un gest nornal din partea unui profesor de limba română, doar că Ziua Limbii Române a fost pe… 31 august. Moment pe care Camelia Gavrilă a știut cum să-l marcheze, publicând în „Ziarul de Iași” un text intitulat „Ziua Limbii Române – simbol al identității românești”!

Pentru a le arătat alegătorilor că are activitate în Parlamentul României, Camelia Gavrilă a vorbit pe 5 septembrie, așadar, despre „Ziua Limbii Române”. Am citit și noi ce a spus „cristalul de la PSD” și am sesizat că domna Gavrilă s-a autoplagiat! Și o să vă dăm și câteva exemple, urmând ca pentru restul asemănărilor să citiți dumnevoastră cele două comunicate:

* pe 31 august spune „Ziua  Limbii Române, marcată în fiecare an în data de 31 august, reprezintă o sărbătoare importantă pentru fiecare român, un moment simbolic de regăsire a identităţii, a valorilor naţionale exprimate plenar prin limbă, istorie, datini şi tradiţii, mentalităţi”.

* pe 5 septembrie a spus: „Ziua Limbii Române, marcată în fiecare an în data de 31 august, a devenit o sărbătoare importantă pentru fiecare român”.

* 31 august: „Într-un secol al diversităţii, al provocărilor multiculturalismului şi plurilingvismului specifice Uniunii Europene, în acest timp al dialogului intercultural autentic, sărbătoarea limbii române aduce firesc în actualitate matricea spirituală în care ne-am format, diferenţa noastră specifică, identitatea şi originalitatea culturii şi civilizaţiei româneşti, aspecte pe care  mai ales tânăra generaţie trebuie să le exploreze şi să le permanentizeze prin cunoaştere şi împărtăşire”.

* 5 septembrie: „Într-un secol al diversității, al provocărilor multiculturalismului și pluri-lingvismului specifice Uniunii Europene, în acest timp al dialogului intercultural autentic, sărbătoarea limbii române aduce firesc în actualitate identitatea și originalitatea culturii și civilizației românești, profunda noastră spiritualitate, contribuția pe care civilizația noastră a adus-o, de-a lungul existenței sale, la completarea și la dezvoltarea patrimoniului cultural universal”.

* 31 august: „Sărbătoarea limbii noastre este prilejul prin care putem readuce în planul reflecţiei nevoia de corectitudine şi expresivitate, de folosire adecvată în comunicare, în spaţiul public şi mediatic, obligaţia morală de preţuire şi folosire a cuvântului cu măsură, raţiune şi cu sensibilitate, pentru că limba română este memorie şi metaforă, dar şi distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet (Fănuș Neagu)”.

* 5 septembrie: „Sărbătoarea limbii noastre este prilejul prin care putem readuce în planul reflecției, și la tribuna Parlamentului național, nevoia de corectitudine și expresivitate, de folosire adecvată a limbii în comunicare, în spațiul public și mediatic, obligația morală de prețuire și folosire a cuvântului cu măsură, rațiune și cu sensibilitate, cu precizie și proprietate a termenilor, pentru că limba română este memorie și metaforă, dar și distanța dintre inimă și umbra ei, care se numește suflet (Fănuș Neagu)”.

Ca să o scurtăm: a schimbat câteva paragrafe, a inversat altele și a ieșit un text tocmai bun pentru a arăta că a are activitate parlamentară.

Dar, totuși, rămânem cu o întrebare: cum de a acceptat profesorul de limba română Camelia Gavrilă să fie plagiat de deputatul Camelia Gavrilă?

Cele două texte pot fi citite integral accesând link-urile de mai jos:

Camelia Gavrilă: Ziua Limbii Române – simbol al identităţii româneşti

Comunicat de presă – Deputat Camelia Gavrilă (PSD)

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.