Cât de periculos este ketchup-ul Heinz?

Cât de periculos este ketchup-ul Heinz?

Pe diverse salate sau pur şi simplu pe cartofii prăjiţi, oamenii pun, fără discernământ, ketchup. Însă nu ştiu că una dintre cele mai populare mărci de ketchup din lume nu are nicio valoare nutriţională şi, în plus, prezintă un risc crescut pentru sănătate.

Ketchup-ul Heinz este unul dintre cele mai populare şi mai apreciate din lume. Cu toate acestea însă, el a fost interzis în Israel, din cauza conţinutului scăzut de roşii şi al valorii nutriţionale nule. În afară de aceasta, efectele sale asupra sănătăţii sunt nefaste, deoarece în compoziţia sa există o foarte mare cantitate de zahăr şi de produse modificate genetic.

Ketchup-ul Heinz conţine o cantitate mare de sirop de porumb cu un conţinut crescut de fructoză. Acest sirop se obţine supunând siropul de porumb unor procedee enzimatice care cresc conţinutul său în fructoză. Apoi, siropul obţinut se combină cu siropul de porumb pur, obţinându-se un sirop cu un conţinut de zahăr extrem de ridicat. În plus, nu trebuie omis faptul că porumbul folosit la obţinerea siropului de porumb este modificat genetic!

Odată consumat, acest sirop de porumb (sau de glucoză-fructoză) provoacă o creştere a glicemiei din sânge, crescând totodată şi riscul de afectare a ficatului.

Foarte multe studii au asociat consumul de sirop de porumb cu creşterea riscului de diabet, obezitate, cu scăderea imunităţii şi cu maladiile cardiace.

Pe lângă siropul de porumb, ketchup-ul Heinz conţine şi zahăr adăugat. Fiecare lingură de ketchup conţine circa 4 grame de zahăr!

Un consum atât de mare de zahăr la o masă are drept consecinţă o creştere rapidă şi bruscă a procentului de zahăr din sânge, ceea ce, pe termen lung, poate produce pagube ireparabile la nivelul ficatului şi al pancreasului, rezistenţă la insulină şi apariţia diabetului.

Mai mult, un studiu american (publicat în Journal of Psysiology) a arătat că un consum excesiv de zahăr are un impact negativ asupra memoriei, încetinind funcţiile cerebrale şi împiedicând procesul de învăţare.

Citeşte şi „Reguli pe care trebuie să le respectaţi în zilele geroase”

În ceea ce priveşte valoarea nutriţională a ketchup-ului, este de ajuns să ne uităm pe eticheta lui. Este simplu: nu are valoare nutriţională! Ketchup-ul nu conţine fibre, proteine, vitamine sau minerale. Nu conţine decât o mică parte de concentrat de roşii, cu un conţinut neglijabil de licopen – antioxidant.

Ţinând cont de toate cele prezentate mai sus, putem spune că nu există niciun motiv să consumaţi un ketchup fără valoare nutriţională, cu foarte mult zahăr şi produs din organisme modificate genetic.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.