Ce urmări poate avea o săptămână fără Facebook?

Ce urmări poate avea o săptămână fără Facebook?

Conform unui studiu publicat în revista „Cyberphysiology, Behavior, and Social Networking”, o singură săptămână departe de Facebook vă poate ameliora considerabil sănătatea mentală!

La ora actuală, toată lumea ştie că reţelele de socializare pot fi extrem de dăunătoare sănătăţii noastre mentale; mai multe studii au relevat deja existenţa unei corelaţii între utilizarea frecventă a Facebook-ului şi tulburările de sănătate mintală, cum ar depresia sau pierderea încrederii în sine.

Un nou studiu a arătat că o singură săptămână departe de Facebook poate ameliora în mod considerabil sănătatea mentală a internauţilor.

Studiul, realizat pe circa 2.000 de peroane, printre care utilizatori moderaţi, dar şi utilizatori fervenţi ai Facebook, a demonstrat că mai bine de jumătate dintre cei care au abandonat această reţea socială timp de o săptămână s-au simţit mai bine în pielea lor şi, în plus, au devenit şi mult mai puţin invidioşi!

Citeşte şi „Cât trebuie să alergi ca să elimini o pungă de chipsuri”

Autorul studiului, Tromholt Morten, a explicat că rezultatele sunt „probe evidente că abandonarea Facebook conduce la un nivel ridicat de bunăstare. „Participanţii care au făcut o pauză de o săptămână dela Facebook au prezentat nivele semnificativ crescute de satisfacţie în viaţă, dar şi o viaţă emoţională semnificativ îmbunătăţită”, concluzionează Morten.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.