Cetățeni de onoare ai Iașiului

Cetățeni de onoare ai Iașiului

Miercuri, 30 mai, mai multe persoane, din diverse domenii de activitate, ce au adus cinste Iașiului, vor primi titlul de cetățean de onoare al orașului.

Astfel, soprana Mioara Cortez, academicianul Mihai Cimpoi, fostul director al Grădinii Botanice Mandache Leocov și atașatul economic al Ambasadei Israelului la București Matan Safran vor fi recompensați cu acest titlu în urma ședinței Consiliului Local.

În ceea ce-l privește pe Matan Safran, solicitarea de acordare a titlului de cetățean de onoare a venit din partea Ambasadei Israelului la București. Safran are origini ieșene, familia din partea mamei fiind originară din municipiu. De altfel, bunicul acestuia a fost supraviețuitor al Pogromului de la Iași.

Soprana Mioara Cortez a fost prim-solistă a Operei Naționale Române din Iași și profesoară de canto la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.

Academicianul Mihai Cimpoi, originar din Hotin, Republica Moldova, este și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mandache Leocov a fost director al Grădinii Botanice din Iași între anii 1973 și 1990. Este considerat a fi cel mai mare botanist al Iașiului din ultimii 60 de ani.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.