Chirica a decis: Primăria Iași își schimbă PARADIGMA

Chirica a decis: Primăria Iași își schimbă PARADIGMA

A trecut aproape un an de când viceprimarul cu vise de primar Mihai Chirică ne amenință cu schimbările radicale pe care le va suferi Primăria Municipiului Iași. La câtă transparență ne-a promis edilul, ne temem că, în curând, în locul Palatului Roznovanu va apărea, nimic altceva, decât un acvariu… în care funcționarii, harnici ca niște furnici și disciplinați ca niște albine, își vor desfășura activitatea din zori până în seară, sub atenta îndrumare a tatălui de albine!

Astăzi, însă, municipalitatea ieșeană ne-a luat prin surprindere anunțând o schimbare mult mai mare și mai însemnată, menită să afecteze grav comunitatea în care trăim, o schimbare de … PARADIGMĂ! Iată cum sună primul paragraf dintr-o adresă a Primăriei municipiului Iași către ISJ Iași:

„Unul dintre principalele obiective ale Primăriei Municipiului Iași, în contextul schimbării de paradigmă a administrației locale în raport cu comunitatea, este asigurarea unei transparențe reale a activității acestei instituții.”

V-am spus că e tare?! Oricum, sună a treabă deșteaptă! Și, ca să nu avem dubii și să nu interpretăm greșit zicerea poetului, am căutat în DEX definiția cuvântului „paradigmă”:

PARADÍGMĂ, paradigme, s. f. 1. Ansamblul formelor flexionare ale unui cuvânt. ♦ Tablou al formelor unui cuvânt, dat ca model pentru flexiunea unei părți de vorbire sau a unei clase din cadrul unei părți de vorbire. 2. (Înv.) Exemplu, model; pildă; învățătură. – Din lat. paradigma, ngr. parádigma.

E drept, adresa cu pricina este semnată chiar de viceprimarul cu vise de primar, cel care, din câte se pare, e mai tot timpul cu paradigma după el:

Consider că putem schimba un pic paradigma și putem spune că avem de a face cu timpul și oamenii care îl reprezintă sau, mai bine spus, cred că nu mai vorbim că timpul înseamnă bani, spunea Mihai Chirică la Gala Oamenii Timpului din 2015.

În încheiere, ca să nu ne pierdem „în paradigmă”, îi recomandăm vicelui cu vise de primar ca, în loc să le prezinte elevilor niște săli goale, așa cum preciza în adresa menționată, mai bine ar trece la ceva mai practic. Și, pentru că e inginer și se pricepe, ar putea să le explice elevilor cum e cu principiile termodinamicii, mai ales cu legea conservării energiei, care ne învață că „într-un sistem închis, nimic nu se pierde, ci totul se transformă”. Așa e și în Palatul Roznovanu: aceeași oameni, pe alte posturi, poate cu o nouă freză (nu, nu ne-am referit la Daniel Mătăsaru), dar prezentați sub forma unui nou început, mai bun, mai curat, incoruptibil, de nepătat…

Screen Shot 2016-04-11 at 5.10.58 PM

 

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.