Chirica dă peste 10.000 de euro pentru un steag

Chirica dă peste 10.000 de euro pentru un steag

Primăria Iași va cheltui 480.000 lei, fără TVA pentru instalarea unui catarg înalt de 41 de metri pe care să fie arborat drapelul naţional.

Suma este foarte mare dacă ținem cont că pentru un catarg înalt de 45 de metri și cu soclul de beton s-a plătit doar 233.000 de lei.

Catargul va fi amplasat în parcul din zona intersecţiei dintre strada Palat şi Splai Bahlui Mal Stâng. Studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici şi devizul general al acestui proiect vor fi supuse dezbaterii în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de luni, 19 februarie.

„Conform referatului de specialitate, construcţia propusă este reprezentată de un catarg metalic, cu o lungime de 40 de metri, aşezat pe un soclu având înălţimea de 1 metru. Vizibilitatea nocturnă a construcţiei va fi asigurată prin intermediul a patru reflectoare cu sursă de lumină LED montate pe stâlpii de iluminat existenţi în scuar. Drapelul va avea 6 metri lungime şi 4 metri lăţime, urmând a fi realizat din poliester cu protecţie împotriva razelor ultraviolete, fiind rezistent la intemperii şi la acţiunea razelor solare, precum şi la foc”, se arată pe contul de Facebook al Primăriei Iaşi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.