Un cofetar din Iaşi, Mihaela Ulman, a prezentat, sâmbătă, la un concurs organizat la Cluj-Napoca în cadrul festivalului SlanăFest, bomboane de ciocolată cu miez din slănină maturată şi un tort cu ciololată şi bacon prăjit. Bucătarul a primit cupa la categoria produse pe bază de slănină.
Mihaela Ulman a declarat că a fost o provocare participarea la concurs şi a încercat să combine ciocolata cu slănina.
„Eu sunt cofetar şi, pentru că am decis să particip la SlanăFest, a trebuit să găsesc ceva legat de slănină. A fost o provocare pentru mine şi am încercat să combin ciocolata cu slănina, să iasă un produs care să fie la înălţimea concursului. Am prezentat bomboane de ciocolată aromată, iar miezul este slănină maturată, cereale făcute din bacon prăjit şi caramel sărat, prăjitură cu foi în untură şi un tort de ciocolată, bere neagră şi bacon prăjit şi nucă prăjită. Pe tort am pus şi nişte purceluşi roz din pastă de zahăr, în ton cu evenimentul”, a spus Ulman.