Chirica şi-a pierdut busola!

Chirica şi-a pierdut busola!

De duminică tot stau şi mă minunez de ce primar (interimar, ce-i drept) are parte Iaşiul. Ca şi cum ar fi rezolvat toate problemele oraşului şi ar fi epuizat toate mijloacele prin care mai putea să atragă electorat de partea sa, viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica s-a gândit să o facă pe ofiţerul stării civile de Ziua Îndrăgostiţilor. Şi nu oricum, ci cu porumbei, şi cu baloane, şi cu panseluţe, şi cu floricele, şi cu mânuţele în aer şi tot aşa, de ţi se făcea greaţă de la iubirea care plutea în aer pe 14 februarie (în restul zilelor, bătăi şi divorţuri)!

Şi pentru că am amintit de divorţuri, stau şi mă întreb acum cam ce sfaturi le-ar putea da tinerilor căsătoriţi un viceprimar cu atribuţii de primar care are la activ două (2) divorţuri… Şi cu şanse mari să nu se oprească aici! Dar nu e treaba mea, pentru că, nu-i aşa?, tocmai experienţa de viaţă îl putea ajuta să ofere poveţe (aici aş fi pus un emoţicon, dar nu ştiu cum se desenează)!

În schimb, porumbeii mi-au plăcut maxim. Şi am şi înţeles de ce i-a folosit. Un articol publicat pe 26 aprilie 2012 în „Science Express” spunea că doi cercetători de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, Le-Qing Wu şi David Dickman, au identificat nişte celule speciale în creierul porumbeilor, celule care înregistrează informaţii detaliate cu privire la câmpul magnetic terestru, acţionând ca un fel de busolă biologică. Mai pe scurt, cercetării au înţeles cum se orientează porumbeii în spaţiu.

Debusolat rău, Chirică (nu vă supăraţi pe mine, dar aşa îi spune Liviu Dragnea) a crezut că, folosindu-se de porumbei, va reuşi să se orienteze şi el în spaţiu, în căutarea electoratului pierdut. Pentru el însă, lucrurile s-ar putea să stea puţin mai greu, pentru că în articolul din „Science Express” se vorbea despre nişte celule…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.