Chirica și PSD Iași se contrează în mesaje

Chirica și PSD Iași se contrează în mesaje

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, le-a trimis o scrisoare publică consilierilor locali PSD. Decizia edilului vine după ce, vineri, consilierii PSD au refuzat să participe la o ședință a Consiliului Local.

„A venit vremea să spunem lucrurilor pe nume. Mai mult ca oricând, ieşenii merită să ştie adevărul despre ce a ajuns astăzi PSD Iaşi. Cât am fost preşedintele partidului, atât în timpul campaniei electorale din 2016, cât şi după alegerile locale şi parlamentare, pe care le-am câștigat împreună, nu v-am cerut niciodată să-mi slujiți interesele personale sau să vă supuneți unor decizii aberante, ci v-am rugat, am insistat chiar, să vă exprimați întregul atașament față de orașul Iași și comunitatea noastră.

(…) Poate că ați uitat că nu numai datoria și bunul simț ci însăși legea cer alesului să fie în slujba cetățeanului și nu în solda unei găști și la cheremul unui politruc. Nu vreau să neglijați nici faptul că justiția vă apară de orice abuz politic așa cum deja s-a demonstrat atât în lași cât și în țară. Epoca în care deciziile privind soarta orașului și a consilierilor erau luate ca pe vremea comunismului, în biroul unui prim-secretar, au apus“, a menționat Chirica.

În replică, PSD Iaşi apreciază intenţia primarului Mihai Chirica de a face dovada unui timid moment de sinceritate şi de a „spune lucrurilor pe nume”.

„Ne-am fi aşteptat să regăsim printre rândurile transpuse câteva asigurări în legătură cu solicitările consilierilor locali ai PSD Iaşi. Câteva asigurări care să vizeze punerea în practică a unor proiecte foarte importante pentru comunitatea ieşeană: realizarea drumului secundar de acces spre Aeroportul Internaţional Iaşi, rezolvarea accesului rutier unic pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă, transparentizarea cheltuirii banului public pentru Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE), precum şi urgentarea demersurilor de transmitere a expertizei tehnice de la Spitalul Clinic „Dr.C.I. Parhon” la Ministerul Dezvoltării pentru a primi fonduri guvernamentale.

În acelaşi timp îi asigurăm pe ieşeni că nimeni din PSD Iaşi nu a fost constrâns niciodată să facă nimic din ceea ce nu a dorit. Nici chiar domnul primar Mihai Chirica. Doar că, la un moment dat, a cules roadele la ceea ce a semănat! PSD Iaşi transmite un mesaj foarte clar de colaborare pentru realizarea proiectelor în beneficiul comunităţii ieşene. Suntem deschişi pentru un parteneriat cu adevărat democratic, în care primarul Iaşului să ţină cont şi să respecte majoritatea stabilită şi impusă de ieşeni în Consiliul Local.

Iar în ceea ce priveşte jurămintele în faţa lui Dumnezeu: să ne ierte domnul primar! Dar suntem circumspecţi. A mai făcut câteva şi a cam uitat de ele! Şi încă ceva! Să-i lăsăm pe ieşeni să cântărească singuri. Să nu îi mai încărcăm cu pălăvrăgeli inutile, cu scrisori lacrimogene sau cu idei năstruşnice în genul celei de „continuator al luptei anticomuniste”. Să vorbim cu adevărat despre proiecte! Să ne batem în sume aduse pentru dezvoltarea comunităţii, iar la fiecare sfârşit de an să tragem linie, să vedem cui îi pasă mai mult de ieşeni. Vă prindeţi la aşa un rămăşag, domnule primar? Sau iar vă supăraţi, vă luaţi jucăriile şi plecaţi acasă?“, susțin pesediștii ieșeni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.