Cine l-a lăsat pe Mihai Chirica fără rânjet pe faţă?

Cine l-a lăsat pe Mihai Chirica fără rânjet pe faţă?

Alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor de Consiliu Judeţean a lăsat, se pare, urme adânci pe faţa unor politicieni locali, lucru demonstrat de forţările acestora din ultimele zile.

Maricel Popa a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi cu 19 voturi (contracandidatul Daniel Minciună a obţinut 18 voturi), iar Victorel Lupu (21 de voturi) şi Victor Chirilă (22 de voturi) au fost aleşi vicepreşedinţi. Dincolo de comentariile prefectului Marian Grigoraş, care ameninţă cu invalidare acestor alegeri, sunt câteva aspecte pe care vrem să le amintim pentru a vă arăta cine a pierdut de fapt în războiul de la Consiliul Judeţean Iaşi.

1. Alianţa PSD – ALDE ar fi trebuit să aibă 20 de voturi în CJ (17 de la PSD şi 3 de la ALDE). Maricel Popa a fost ales cu doar un vot.

2. Preşedintele ALDE Iaşi, Varujan Vosganian, a decis că Victor Chirilă trebuie să fie vicepreşedintele propus de partid. Ce să vezi, însă, Vasile Şalaru, tot membru ALDE, a hotărât să candideze şi el la postul de vicepreşedinte, făcându-i concurenţă colegului de partid, Chirilă!

3. De aici încep trădările şi negocierile.

4. Mihai Chirica, în marea lui inteligenţă de a se considera jucător pe scena politică şi dornic să distrugă filiala judeţeană a PSD, a încercat unele mişcări printre consilierii PSD, în scopul de a arăta la Bucureşti cât de proşti sunt pesediştii de la judeţ (în final a ieşit pe dos)!

5. La cine putea apela Chirica dacă nu la consilierii care lucrează în societăţi sau direcţii subordonate Primăriei? Nu-i ştiţi pe aceştia, căutaţi-i. Nu sunt mulţi.

6. Acelaşi Chirica a mai încheiat o înţelegere şi cu veşnicul pierzător Vasile Şalaru (nemulţumit de ALDE, cum am menţionat şi mai sus).

7. Prezenţa rânjetului lui Mihai Chirica în sala în care se adunaseră consilierii judeţeni vorbea de la sine de încrederea pe care acesta o avea în planul pe care-l pusese la punct.

8. Ghinion! Băieţi deştepţi, Victorel Lupu şi echipa lui de la judeţ s-au prins repede de şmecherie şi au negociat (la fel de repede) cu unii membri ai opoziţiei, astfel încât Maricel Popa să fie ales preşedinte al CJ din partea PSD.

9. Rânjetul lui Mihai Chirica dispare.

10. Lovit în moalele capului, acelaşi Mihai Chirica recunoaşte în gura mare că a fost înfrânt şi că habar nu are pe ce lume trăieşte, recunoscând public că l-a susţinut pe… Vasile Şalaru. Mare politician Chirica ăsta.

11. Pentru că dorinţa de răzbunare nu s-a oprit aici, exact de vinei, 24 iunie, de după terminarea şedinţei, Chirica şi-a trimis zvonacii să spună oricui punea „botul” că au fost trădări în PSD.

12. Vineri, 24 mai, micuţul zvonac fost consilier judeţean (nu-i spune numele, persoană importantă) a început să trâmbiţeze că 4 consilieri PSD (le dădea şi numele) au trădat.

13. Dându-şi seama de exagerare, vineri seara a fost trimis la înaintare un alt zvonac, care a redus numărul trădătorilor la 3 (şi el dădea nume)!

14. Sâmbătă, 25 iunie, şi duminică, 26 iunie, s-a păstrat numărul trădătorilor la 3, dar s-a schimbat numele acestora, precum şi zvonacul.

15. Luni, 27 iunie, într-un ziar local apare Mihai Gabriel Popescu, fost consilier judeţean PSD, şi spune că, de fapt, ar fi doar 2 trădători!

16. Tot luni, 27 iunie, un alt zvonac din tabăra lui Chirica dezvăluie, pe surse, că sunt doi trădători în PSD şi avansează şi el două nume.

17. De râsul lumii este faptul că fiecare zvonac dă propriile nume de trădători. Cu alte cuvinte, scenariul pus la punct în tabăra lui Chirica a fost atât de prost încât nici măcar nu s-a stabilit, clar pentru toată lumea, numele celor care se presupune că au trădat.

18. Astăzi, 28 iunie, deocamdată, nu a ieşit niciun zvon.

19. Certitudine: organizaţia judeţeană a PSD a reuşit să dejoace planurile lui Mihai Chirica, punându-l pe acesta într-o nouă postură jenantă. A câta? Doar el ştie. Dar, am putea aminti aici, printre altele, alegerile de la şefia organizaţiei judeţe, stabilirea Biroului Politic judeţean, realizarea listei de consilieri judeţeni…

20. Certitudine: nu te poţi alia cu Vasile Şalaru şi să te aştepţi să câştigi.

21. Certitudine: PSD l-a păcălit pe Mihai Chirica inclusiv cu propunerea lui Maricel Popa pentru şefia CJ, lăsându-l pe proaspătul primar al Iaşiului să creadă că, de fapt, ar fi ideea lui!

22. Certitudine: Mihai Chirica nu crede nici măcar acum că a fost păcălit cu Maricel Popa! La fel de cert este, însă, şi faptul că Maricel Popa habar nu are ce i s-a întâmplat.

23. Recomandare: nu este de ajuns să ai un rânjet pe faţă ca să te poţi numi om politic!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.