Circ în biroul proaspătului primar Mihai Chirica

Circ în biroul proaspătului primar Mihai Chirica

Vineri 24 iunie ar fi trebuit să fie una de referinţă pentru primarul Mihai Chirica şi Consiliul Local format după alegerile din 5 iunie. Şi, într-un fel, chiar a fost, dar nu prin măreţia evenimentului, ci prin întâmplările de culise…

La prima oră a zilei de vineri, când toată lumea se pregătea pentru constituirea Consiliului Local Iaşi, în biroul primarului Mihai Chirica îşi face apariţia, triumfătoare, un personaj desprins parcă din basmele cu Setilă, Flămânzilă şi Prostilă (s-ar putea totuşi ca ultimul să fie din alt basm!). Adică, măreţul Cătălin Bulgariu, cel care a fost pe locul 3 pe lista de consilieri locali ai PSD şi care şi-a dat demisia (şi din partid) imediat după alegeri… Stupefacţie mare, vorba unui personaj celebru, pentru că nimeni nu ştia ce căuta Bulgariu. Misterul a fost elucidat repede, când personajul de tristă amintire şi-a afirmat dorinţa de a depune jurământul în Consiliul Local din care, ce să vezi, demisionase. Ţipete, urlete, înjurături… Culmea, Bulgariu era calm! Credea că are voie ca în 15 zile să se răzgândească asupra demisiei… Şi din nou stupefacţie… ţipete… şi înjurături.

Într-un final, omul a fost lămurit că nu era cum să revină asupra demisiei şi că i-a fost acceptată şi demisia din partid. Deci, şi fără funcţie, şi fără sprijin politic pentru al treilea om de pe listă şi principal susţinător al lui Chirica (de pe la începuturile interimatului pe postul de primar).

Situaţie de tot râsul pentru Chirica înainte chiar de prima şedinţă de CL, dar bine totuşi că a fost doar atât. Pentru că exista riscul, cunoscându-se antecedentele violente ale lui Bulgariu, ca primarul ales să depună jurământul cu ochii vineţi sau, şi mai rău, cu vreun picior rupt.

De, ce să faci, când eşti înconjurat de oameni ca Bulgariu rişti cam tot timpul să te faci de râsu’-plânsu’!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.