Circ în Consiliul Județean pe „făbricuțele” lui Maricel Popa

Circ în Consiliul Județean pe „făbricuțele” lui Maricel Popa

Mai multe terenuri și hale de la Fortus ar putea ajunge la Consiliul Județean Iași, care intenționează să construiască acolo un parc industrial.

Despre această preluare s-a discutat în ședința Consiliului Județean de miercuri, 26 iulie, însă, din nefericire, aproape nimeni nu a înțeles despre ce este vorba.

„În 5 ani, în locul halelor ar putea fi mai multe făbricuțe și se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă”, spune Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Vasile Cotiugă, consilier județean PNL: „Nu știm ce votăm, ce preluăm! 120 de hectare la schimb cu 12 milioane de euro”?

Liviu Brătescu, consilier PNL: „Ne cereți să ne dăm un vot pentru o chestiune care privește o situație financiară foarte dificilă”.

Maricel Popa a încercat să-i liniștească pe cei 2 liberali, citind, cu mare greutate: „Consiliul Județean Iași și-a exprimat disponibilitatea de a prelua terenurile și clădirile în contul creanțelor către stat în vederea realizării unui proiect de tip parc industrial”.

Discuțiile pe această temă au durat aproape o oră, iar după o pauză de consultări, liberalii, alături de pesediști, au votat proiectul.

Practic, prin acest proiect, se încearcă preluarea unor terenuri de la Ministerul Economiei și AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) pentru a le transforma în parc tehnologic, aceasta în condițiile în care Consiliul Județean Iași este unul dintre creditorii combinatului Fortus.

Nu știm care este părerea Judecătorului Sindic despre această „preluare”, dar tare ne este teamă că tot ce va rămâne după ședința de CJ va fi circul din jurul „făbricuțelor” lui Maricel Popa!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.