Circulaţie interzisă în anumite intervale de timp

Circulaţie interzisă în anumite intervale de timp

Municipalitatea ieșeană a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Consiliu Local care include o serie de măsuri de descongestionare a traficului și de reducere a poluării. Proiectul va fi analizat și votat în ședința CL de vineri, 31 august.

Conform primarului Mihai Chirica, prin măsurile propuse, care completează Regulamentul privind organizarea circulației rutiere în Municipiul Iași, se vor elimina din trafic autovehiculele care determină blocaje mai ales la orele de vârf. Sunt vizate școlile de șoferi, transportul de marfă și utilajele de construcții.

Astfel, în intervalele orare 7:00 – 9:00 și 15:30 – 18:00, pe principalele artere din municipiul Iași se va interzice circulația tipurilor de vehicule menționate. „Nu este un atentat împotriva școlilor de șoferi și suntem convinși că instructorii auto își vor adapta activitatea la aceste reglementări, astfel încât programul de pregătire al viitorilor șoferi să nu fie afectat. Mai sunt vizate mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții, camioanele, remorcile și semiremorcile”, a declarat Mihai Chirica.

Măsurile menționate se vor aplica pe principalele artere: Calea Chișinăului, bulevardele Tudor Vladimirescu, Poitiers, Carol I, Socola, Independenței, șos. Nicolina, străzile Palat, Anastasie Panu, Elena Doamna, Cerna, Bucium, str. Păcurari și șos. Păcurari.

Potrivit referatului de specialitate, mașinile-școală se deplasează în ritmul lor, cu viteze mici de 10 – 20 km/h, cu precădere pe banda a doua. În acest fel mașinile-școală creează blocaje în orele de vârf, în sensuri giratorii și pe bulevardele cele mai importante. Același tip de blocaje este generat și de mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții, camioane, remorci și semiremorci.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.