Continuă protestele judecătorilor şi grefierilor de la Iaşi

Continuă protestele judecătorilor şi grefierilor de la Iaşi

Protestele magistraţilor şi grefierilor continuă, săptămâna aceasta, când, în Parlament, ar putea ajunge la votul final legea privind anularea pensiilor speciale.

Mai multe instanţe din ţară şi-au suspendat activitatea în sălile de judecată zilele trecute. S-au judecat doar cauzele penale cu măsuri preventive, iar în civil, doar urgenţele vizând minorii şi suspendarea provizorie a executării silite.

Între timp, au anunţat că, de astăzi, se vor alătura protestului şi magistraţii din Iaşi, precum şi cei din Botoşani, Galaţi şi Suceava.

Preşedintele Curţii de Apel Iaşi, Diana Micu-Cheptine a precizat că, de astăzi, la Curtea de Apel Iaşi se judecă doar cauzele urgente. De asemenea, Diana Micu-Cheptine  a mai precizat că acest sistem de pensii reprezintă o compensaţie faţă de limitările pe care le au în timpul meseriei.

Tot de astăzi au intrat în grevă şi judecătorii de la Tribunalul Iaşi, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Raluca Isepciuc.

Aproximativ 50 de grefieri de la instanţele din Iaşi au protestat, astăzi, în faţa Curţii de Apel.

Preşedintele Sindicatului Grefierilor de la Iaşi, Lăcrămioara Cipiniuc, a precizat că şi grefierii se alătură protestelor judecătorilor, fiind nemulţumiţi de de abrogarea pensiilor de serviciu.

La Curtea de Apel Iaşi sunt 44 de judecători, iar la Tribunal, 61.

Camera Deputaţilor se va întruni mâine, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate proiectul privind abrogarea pensiilor speciale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.