CTP Iași schimbă prețurile biletelor

CTP Iași schimbă prețurile biletelor

Conform unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Iași, Compania de Transport Public Iași va stabili noi preturi la bilete și abonamente pentru două zone, municipiul și o parte a arealului metropolitan.

Un bilet cu o călătorie va costa 2,5 lei față de 2 lei până acum, iar un bilet cu două călătorii va costa 5 lei față de 4 lei.

Pe lângă abonamentul unic pe 30 zile, care costă 116 lei, va apare un abonament unic zonal ce va costa 80 lei. În zona 1 sunt incluse traseele din municipiul Iași, iar în zona 2 cele din zona metropolitană.

Abonamentul studențesc, pentru un număr de 75 de călătorii, cu o valoare de 116,03 lei (inclusiv TVA), este propusă o reducere de 31,05%, până la valoarea de 80 lei. Acest tip de abonament va putea fi cumpărat de către studenții beneficiari cu 12 lei, restul tarifului urmând a fi susținut în mod egal de către municipalitate și universități.

Se va acorda gratuitate unor categorii de beneficiari din zona 2. Pentru pensionari, veterani, văduve de război cu domiciliul în localitățile limitrofe municipiului Iași, valoarea abonamentului va fi decontată de către UAT-uri pentru gratuitățile acordate unor categorii de beneficiari din zona 2 este calculată ca diferența între abonamentul unic valabil 30 de zile pentru două zone și abonamentul unic valabil 30 de zile pentru zona 1, cu o valoare de 30 lei (inclusiv TVA).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.