Cu cât te îngraşă un pahar de vin

Cu cât te îngraşă un pahar de vin

Alcoolul este o sursă consistentă de calorii şi se ştie că un consum ridicat de alcool favorizează creşterea în greutate.

Un gram de alcool pur furnizează 7 kcal, la care se adaugă carbohidraţii. Prin urmare, cantitatea de calorii variază în funcţie de băutură. Astfel, un pahar de vin standard (12 cl) conţine 10 grame de alcool, adică 70 kcal. Un pahar cu vodkă-cola (15 cl) conţine şi el 10 grame de alcool, însă glucidele (carbohidraţii) fac să crească aportul caloric la 122 kcal. Berea pils (25 cl) are 110 kcal, iar cocktailurile din fructe alcoolizate au până la 180 kcal pe pahar.

Numărul de calorii urcă foarte repede la consumul a câteva pahare pe zi. În cazul în care consumul de alimente este normal şi se adaugă băuturi alcoolizate, în mod logic „consumatorul” de îngraşă!

Caloriile din alcool sunt considerate calorii goale, în sensul în care băuturile alcoolizate nu sunt indispensabile bunei funcţionări a organismului.

Abuzul de alcool se asociază şi cu cu un mod de viaţă mai puţin fericit în ceea ce priveşte alimentaţia şi activitatea fizică.

Acumularea de grăsime este perceptibilă îndeosebi la marii băutori de bere. La bărbaţi, ea se situează îndeosebi pe abdomen, iar la femei, pe şolduri şi fese, se scrie pe site-ul passionsante.be.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.