Cu sau fără decolteu în poza din CV?

Cu sau fără decolteu în poza din CV?

Ezitaţi să inseraţi o fotografie în CV? Concluzia unui studiu condus de un doctorand de la Sorbona spune că trebuie neapărat să o faceţi. În plus, dacă poza mai este şi… decoltată, şansele de a fi contactată pentru un interviu cresc de 3 – 4 ori!

Timp de 3 ani, două CV-uri diferite ale unei candidate au fost trimise la 100 de oferte de muncă. În materie de competenţe şi experienţă, CV-urile erau egale. Singura schimbare: pe un CV candidata avea un decolteu larg, iar pe cel de-al doilea purta un guler rotund. În vizorul acestor „două candidate” erau posturile de vânzătoare şi de contabil.

Incredibila transformare a unei femei care cântărea 160 de kilograme

Autorul studiului, Sevag Kertechian, şi-a prezentat concluziile în cadrul unei întâlniri la care au participat peste 200 de specialişti în analiza aspectului la locul de muncă. Conform jurnaliştilor de la Telegraph, doctorandul de la Sorbona a remarcat faptul că impactul vestimentaţiei în procesul de recrutare al angajaţilor nu a fost studiat suficient până acum. Rezultatele studiului au arătat că pentru postul de vânzătoare, candidata cu decolteu a primit cu 62 de chemări la interviu decât candidata cu gulerul rotund. În cazul postului de contabilă, întâlnirile pentru interviu au fost cu 68 mai multe pentru CV-ul decoltat.

Un decolteu îi poate influenţa în mod semnificativ pe cei care fac recrutările, chiar şi atunci când este vorba despre un post de contabilă”, spune Sevag Kertechian. „Aceste rezultate sunt şocante şi negative, dar mai puţin surprinzătoare; ne arată că va trebui să facem mai multe cercetări pe acest subiect”, a mai spus Kertechian.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.