De ce tinerii politicieni ajung la groapa de gunoi a istoriei?

De ce tinerii politicieni ajung la groapa de gunoi a istoriei?

Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Daniel Constantin, Cătălin Ivan, Mihai Chirica, Mihai Răzvan Ungureanu… Acestea sunt numele unor tineri politicieni care au fost promovaţi şi susţinuţi foarte puternic de partidele din care fac sau au făcut parte şi despre care ni s-a spus la un moment dat că reprezintă viitorul ţării. Acestea sunt, însă, şi numele unor tineri care vor ajunge la groapa de gunoi a istoriei pentru că au pus propriul interes şi propria supravieţuire imediată mai presus de bunăstarea celor care i-au votat!

De vreo 8 ani ni se tot bagă pe gât faptul că România are nevoie de tineri politicieni care să-i înlocuiască pe cei vechi şi obosiţi şi care să vină cu un alt mod de a face politică. Şi tot de vreo 8 ani constatăm că aceşti tineri apăruţi în fruntea ţării sunt caracterizaţi de o moralitate îndoielnică, de o dorinţă foarte puternică de a parveni şi de a se ţine cu dinţii de putere… Sunt plini de venin şi total lipsiţi de loialitate… Nu sunt în stare să facă măcar un gest de onoare faţă de oamenii care la un moment dat i-au votat sau faţă de cei care i-au susţinut pentru a ajunge la vârful puterii… Sunt atât de „bărbaţi” încât se plâng prin presă sau pe la televiziuni în loc să poarte o discuţie ca „de la bărbat la bărbat” cu cei pe care-i critică, demonstrând o laşitate care frizează de multe ori penibilul… Habar nu am, probabil cineva le asigură totuşi spatele, dar acest fapt nu împiedică deloc înfundarea lor în groapa de gunoi a istoriei!

Victor Ponta

În 2012, toată lumea şi-a pus încrederea în acest tânăr politician despre care s-a spus că ne va face să uităm de toate mojiciile suportate pe vremea regimului Băsescu. În 2014 s-a crezut că este singurul care poate deveni preşedintele României şi că va salva, din nou, România. De fapt, Victor Ponta, în timp ce oamenii îi dădeau votul şi îşi puneau toate bazele în el, se întâlnea cu şeful SRI şi cu şeful DNA şi alţi şefi de structuri prin viile din Prahova. A fost atât de laş încât nu a putut să-şi privească în ochi colegii de partid în momentul în care şi-a dat demisia din funcţia de premier, ducând la ieşirea PSD de la guvernare şi venirea tehnocraţilor (urmările le ştim cu toţii). Şi-a dat demisia pe Facebook, iar acum se crede atât de deştept încât îşi permite să le dea sfaturi altora, tot pe Facebook! Domnule Ponta, lăsaţi-o aşa cum a căzut, locul dumneavoastră la groapa de gunoi a istoriei este asigurat! Rezultatul votului de la moţiunea de cenzură arată că Victor Ponta nu a înţeles că timpul lui la vârful politicii a apus!

Daniel Constantin

Dan Voiculescu a făcut un partid, PUR, care apoi a devenit PC. La un moment dat, încrezător în capacitatea acestui tânăr de a face ceva bun, l-a făcut ministru şi apoi preşedinte al partidului… Drept mulţumire, Daniel Constantin a desfiinţat PC, prin formarea ALDE, demonstrând o mare capacitate de a conduce. Mare lider, mare caracter… Drept urmare, a rămas şi fără partid, şi fără funcţie în guvern, dar a ocupat un loc bine meritat la groapa de gunoi a istoriei! Acum, de câte ori are ocazia mai scoate puţin capul pe Facebook şi încearcă să lovească în unul sau în altul… A crezut că va nu va cădea guvernul Grindeanu şi va reveni în politica mare. Are acum un partiduleţ, PRO România, format din resturile altor partide sau din nemulţumiţi sau…! 

Mihai Chirica

Mihai Chirica, actualul primar al Iaşiului (pentru cine nu-l cunoaşte după nume), a fost făcut om politic de Gheorghe Nichita. L-a făcut viceprimar al Iaşiului şi preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi. Prima mutare pe care a făcut-o Chirica? S-a debarasat într-un mod odios de Gheorghe Nichita. Apoi, a reuşit să se bage pe sub pielea lui Liviu Dragnea. Astfel a ajuns candidatul PSD la alegerile pentru primăria Iaşi şi, apoi, prin nişte mişcări de o urâţenie incredibilă, a ajuns şef la PSD Iaşi… Între timp, şi-a dat arama de faţă şi primul pe care l-a atacat în timpul protestelor legate de Ordonanţa 13 a fost, normal, Liviu Dragnea. Şi-a pierdut toate funcţiile politice, dar a rămas membru PSD şi primar al municipiului Iaşi, poziţii din care atacă exact partidul care l-a propulsat în fruntea primăriei. Liviu Dragnea a spus despre el, între timp, că este agent SIE. Nu ştim ce dovezi are Dragnea, dar Mihai Chirica are locul său asigurat la groapa de gunoi a istoriei!

Sorin Grindeanu

Este prima dată, după episodul cu securistul Radu Vasile, când un premier susţinut de un partid refuză să-şi dea demisia când acelaşi partid i-o cere! Sorin Grindeanu a ajuns premier susţinut fiind de PSD şi ALDE. Acum, aceeaşi alianţă i-a cerut să-şi dea demisia, în condiţiile în care toţi miniştrii săi au demisionat, iar el a refuzat, aruncând ţara în haos. S-a votat moţiunea de cenzură, şi Grindeanu (plus celălalt membru al guvernului) a picat… Ce-l poate determina pe un tânăr care este de 20 de ani în politică şi care ştie cum funcţionează lucrurile într-un partid să arunce o întreagă ţară în haos? Şi încă un mic amănunt. În momentul în care Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier, Mihai Chirica a ieşit şi a criticat din toate puterile sale această propunere. Ce a mai declarat Chirica la puţin timp după asta? Simplu: că a fost sunat şi rugat de Sorin Grindeanu să ia atitudine împotriva lui Shhaideh! Să fie oare doar o simplă coincidenţă această legătură dintre Mihai Chirica şi Sorin Grindeanu? Trecând peste acest aspect, dar rămânând la faptul că s-a agăţat cu disperare de scaunul de premier, Sorin Grindeanu este un alt tânăr politician cu loc asigurat la groapa de gunoi a istoriei!

Cătălin Ivan

Tânărul europarlamentar de Iaşi a fost propulsat la vârful politicii de Gheorghe Nichita. Primul om pe care l-a atacat Ivan a fost… Nichita! Chiar şi acum, la doi ani după ce Mihai Chirica a recunoscut că a tăiat teii din Iaşi, Ivan continuă să spună că, de fapt, Nichita ar fi tăiat teii! Dar, să lăsăm acest lucru la o parte. Acelaşi Ivan a fost luat de Ponta şi făcut şef peste pesediştii de la Sectorul 1 din Bucureşti. Cine a fost primul om pe care l-a atacat Ivan? Normal, Victor Ponta. Cu toate acestea, a ajuns din nou europarlamentar… În timpul protestelor din februarie, normal, Cătălin Ivan l-a atacat pe Dragnea… După care a făcut o pauză. Acum, când a izbucnit scandalul cu Grindeanu, Cătălin Ivan s-a trezit din nou şi… l-a atacat pe Dragnea. Din punctul meu de vedere, şi acest tânăr politician a arătat cam ce fel de caracter are. Iar pentru asta, groapa de gunoi a istoriei îi păstrează şi lui un loc…

Mihai Răzvan Ungureanu

Încă de la primele sale apariţii publice, despre Mihai Răzvan Ungureanu s-a spus că este un diplomat desăvârşit şi un tânăr de mare perspectivă. În perioada 1998-2001 a îndeplinit funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, iar pe 29 decembrie 2004 a fost numit în funcţia de Ministru al Afacerilor Externe. A demisionat din funcţie pe de 4 februarie 2007, la două zile după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-şi prezinte demisia. După 2007, a avut o atitudine relativ pasivă în politică, îndeplinind funcţia de director al SIE. În urma demisiei guvernului Emil Boc, Traian Băsescu, după consultări cu partidele politice parlamentare, l-a desemnat prim-ministru şi l-a însărcinat cu formarea unui nou cabinet de miniştri. Numai că, în urma succesului moţiunii de cenzură depusă de USL, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis (235 de voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”, 4 voturi fiind anulate). Mihai Răzvan Ungureanu a fost prim-ministru român timp de 78 de zile. A avut apoi diverse încercări politice, toate eşuate în mod lamentabil. Mihai Răzvan Ungureanu rămâne în istorie ca premierul care îşi cumpăra cu bani publici vită Kobe şi parfumuri sau creme de… frumuseţe! Groapa de gunoi a istoriei are un loc rezervat şi pentru el!

Cu siguranţă, numărul acestor tineri politicieni este mult mai mare, dar în continuare vă lăsăm pe dumneavoastră să-i descoperiţi şi să ne povestiţi despre ei ori la contact@nordestenews.ro ori pe pagina de Facebook.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.