De ce va pierde Chirica alegerile

De ce va pierde Chirica alegerile

Undeva pe la sfârșitul lunii ianuarie vă povesteam despre modul în care viceprimarul cu atribuții de primar Mihai Chirica a abandonat PSD, relatându-vă despre episodul organizării Zilei Unirii Principatelor Române. Vă întrebam, tot atunci, când credeți că PSD, la rândul său, îl va abandona pe Mihai Chirica.

Se pare că vremea abandonului a venit. Consecințele? După mai bine de 10 de ani de conducere pesedistă a Primăriei Municipiului Iași, PSD va pierde cel mai mare oraș din Moldova. Dar, să vedem care sunt, pe scurt, faptele care-l vor duce pe Mihai Chirica la pierzanie.

1. În afară de 2-3 primari, Mihai Chirica nu este susținut de nicio persoană importantă în partid.

2. Evită să folosească sigla partidului în campania pe care și-a face, fapt care deja enervează foarte mult, inclusiv la centru.

3. Nu știe ce înseamnă un aparat de partid, mai ales în momentul unei campanii electorale.

4. De la începutul anului a reușit să scadă sub scorul partidului pe oraș, fapt care demonstrează că toată campania de promovare pe care a construit-o este un fiasco.

5. Șeful unuia dintre cele mai puternice colegii din Iași, cel din Tătărași, a părăsit deja barca PSD, luând cu el mai bine de 800 de oameni (dintre cei folosiți în mod obișnuit în timpul campaniei electorale).

6. Adrian Nedelcu (cel despre care a fost vorba puțin mai sus) este în continuare în om cu influență în rândul muncitorilor RATP, votanți, de obicei, ai PSD. Vă dați seama cam ce cifre vor arăta sondajele acum… pentru că, nu-i așa, fiecare angajat al RATP are familie, prieteni, vecini, cunoscuți…

7. Are la Termo Service un director care-i face numai deservicii, prin deciziile pe care le ia, enervându-i pe toți cei care locuiesc în blocuri administrate de această firmă a primăriei.

8. S-a înconjurat de oameni incapabili să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor. Iacoban, Harabagiu, Bulgariu sunt personaje lipsite de carismă, viziune, capacitate de organizare. Cu alte cuvinte, oameni obișnuiți ca bătăliile să fie câștigate de alții, iar ei să joace doar rolul lipitorilor.

9. Este ajutat în campanie de toate șleahta BZI, cea care în 2008 (primul tur) aproape că l-au făcut pe Nichita să piardă alegerile, iar în 2012 i-a „ajutat” pe cei de la PC să nu obțină nici un primar în tot județul Iași. Ce să zic, buni strategi!

10. Deocamdată, greii PSD de la Iași nu s-au implicat în campania viceprimarului cu atribuții de primar Mihai Chirica. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă aceștia își vor folosi forța împotriva lui Chirica.

11. Liviu Dragnea nu-l mai poate proteja, iar după 22 aprilie există riscul ca acesta nici să nu mai existe în fruntea PSD.

12. Viorel Blăjuț are suficienți bani pentru a smulge un 10% din votanții obișnuiți ai PSD pe municipiul Iași.

13. Dacă la punctul de mai sus adăugăm și creșterea în sondaje a lui Marius Bodea, vom vedea că cele 25% cu cât rămâne Chirica nu-l vor ajuta la nimic.

14.  Dacă, și nu este imposibil, alegerile se vor organiza în două tururi sau dacă se vor amâna, Mihai Chirica va fi pierzător sigur!

15.Putem continua, dar credem că lucrurile enumerate sunt suficiente pentru a arăta că Mihai Chiric are toate șansele să rămână în istorie ca primul pesedist care pierde localele la Iași!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.