Consumul excesiv de sare poate avea consecințe dintre cele mai nefaste asupra organismului uman.
Consumul excesiv de sare poate duce, printre altele, la creșterea tensiunii arteriale, crescând astfel riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
De asemenea, poate genera retenție de apă, osteoporoză și afecțiuni renale.
În general, sarea pe care o consumăm provine în mare parte din alimentele procesate și ambalate.
Pentru a combate consumul de sare în exces, înlocuiți-o cu ierburi și condimente, cum sunt piperul negru, usturoiul, ardeiul iute sau sucul de lămâie, pentru a adăuga gust mâncării.
Atunci când cumpărați alimente ambalate, verificați etichetele și alegeți produsele cu un conținut redus de sare.
Limitați consumul de sare, prin reducerea consumului de sosuri (sos de soia, ketchup, barbeque).
Gătitul acasă vă oferă controlul asupra cantității de sare adăugată în mâncare.
Încercați să reduceți sau să eliminați complet sarea din rețetele tale.
Fiți atenți la cantitatea de sare pe care o adaugați în mâncare și încearcați să reduceți treptat această cantitate.
Citește și De ce nu fac sex tinerii „Millennials”?