Mâncate după-amiaza, nucile şi seminţele contribuie la combaterea eficientă a obezităţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite ale Americii.
Gustările de după-amiază, care conţin în special alimente bogate în proteine şi în soia, reduc senzaţia de foame.
Ele elimină, totodată, nevoia de a consuma alimente nesănătoase, bogate în grăsimi.
„Studiul nostru a arătat că gustările bogate în proteine, servite după-amiază, îi ajută pe adolescenţi să îşi amelioreze calitatea dietelor lor şi să îşi controleze apetitutul”, a declarat Heather Leidy, coordonatorul studiului.
Studiul a fost realizat pe adolescenţi şi tineri de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani.
Testele au arătat că astfel de gustări au influenţat în mod pozitiv performanţele cognitive şi starea de dispoziţie.