Debut dezastruos al lui Maricel Popa în funcția de președinte PSD Iași

Debut dezastruos al lui Maricel Popa în funcția de președinte PSD Iași

Proaspăt votat, într-un simulacru de alegeri, în funcția de președinte al PSD Iași, Maricel Popa a făcut și prima gafă de comunicare din această nouă calitate. Astfel, problemele administrative, problemele ce țin de activitatea de la Consiliul Județean au fost discutate în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD.

Prost sfătuit, Marcel Popa a făcut o greșeală pe care niciunul dintre predecesorii săi, nici Mihai Chirica sau Gheorghe Nichita, nu au făcut-o, discutând, amestecând problemele politice cu cele administrative. Astfel, președintele PSD Iași s-a prezentat în fața ieșenilor cu un discurs incoerent, agramat, în care problemele administrative și cele politice au fost amalgamate.

În ciuda numeroaselor conferințe de presă susținute, Popa se dovedește a fi, în continuare, anxios în fața presei, plin de frici, complet blocat în fața întrebărilor. Orice critică îl agită și îl face să greșească, așteptând, pare-se, doar laude! Se simte permanent atacat și răspunde întrebărilor pertinente ale jurnaliștilor doar cu scuze și cu eschive, aruncând, asemenea unui copil răsfățat, vina pe toți ceilalți din jur. Are probleme grave de dicție, stâlcește cuvintele, iar dezacordurile se țin lanț.

Discursurile greoaie cu care se prezintă în fața presei, cuvintele neutilizate în mod uzual par să îl saboteze și mai grav. Astfel, Popa s-a prezentat astăzi drept un președinte nesigur, vulnerabil, al celui ce se presupune că este cel mai puternic partid din județ.

Vă prezentăm, în continuare, câteva fragmente din conferința de presă susținută, astăzi, de Maricel Popa: „Așa după cum cunoașteți, am spus că de fiecare dată, înainte de ședință, înainte de ședința de la Consiliul Județean voi avea câte o conferință de presă pentru a înștiința și pentru a vă informa și, eventual, pentru întrebările de rigoare… a ajuta consilierii la răspunsuri (sic!)”, a explicat, din sediul PSD Iași, Maricel Popa, probabil din calitatea sa de președinte CJ.

În continuare, președintele PSD Iași, Maricel Popa, explică: „Astăzi va avea două componente (n.r. – probabil, conferința de presă), o componentă politică și una administrativă să nu facem și mâine o altă conferință de presă. Vreau să vă informez, și pe această cale, deoarece am înțeles că la ora 11 a fost o conferință de presă în Podu Roș, comună… probabil alții nu au spațiu, referitor la evenimentul de sâmbătă… În spațiul media s-a spus (!!!) mai multe minciuni și mai multe dezinformări și nu pot să le spun decât sunt niște mincinoși, deoarece, conform hotărârii 435 din decembrie, 19 decembrie 2018, oricine poate să aibă contract de prestări artistice cu ansamblul Folcloric al Consiliului Județean…”.

Pentru punctul doi din conferința proprie, organizată în timpul programului de lucru de la Consiliul Județea, în sediul PSD, Maricel Popa a pregătit, după cum chiar el spune, o „altă minciună”: Refertor la punctul doi, altă minciună, după cum foarte bine cunoașteți la Teatrul Luceafărul oricine poate să închirieze pentru orice activitate, este contractul cu Teatrul Luceafărul, contract de închiriere, după regulamentul de înființare a teatrului Luceafărul, de… cu mulți ani înainte… (…). Refertor la cele două probleme, din păcate ducerea în dezinformare a opiniei publice e deja o altă, o literă de lege a celor din opoziție, sântem obișnuiți, n-avem ce să facem, mergem mai departe, asta este viața (…)”.

Proaspăt apărut din spuma mării, Popa își atacă predecesorii, și ei membri PSD. Pentru a explica situația proastă a drumurilor din județ, Maricel Popa a scos la bătaie cuvintele grele din vocabular, respectiv: „ceilanți”, „peatră” și „salaru”, atacându-i pe foștii președinți ai CJ Iași, și ei membri PSD, pentru faptul că nu au investit în drumurile din județ: „Nu am ce să fac deoarece, asta o spun pentru dumneavoastră și pentru toți locuitorii județului Iași, deoarece 30 de ani nu s-a finanțat drumuri, nu a fost o prioritate pentru niciun președinte, în afară de domnul Flaișer care în 2005 a semnat trei tronsoane de drum pe fonduri europene de la Vaslui, Botoșani și Neamț, Pașcani… de atunci nu s-a mai semnat niciun tronson de drum pentru finanțări europene și bani au fost, din păcate. Asta este altceva, nu avem noi ce sa facem. Nu am ce să fac și aș dori să nu dați cu petre-n mine pentru ceea ce nu au făcut alții”. Referitor la faptul că și el era membru PSD în perioadele la care face referire, Popa se scuză „… eu atunci eram om de afaceri… ”! Acum… nu mai este!

Mai departe, Popa și-a continuat discursul cu o încercare patetică de victimizare: „Și acuma am pus sechestru pe salaru… și pe celelalte, pe casă, masă, aproape tot, voi continua acele demersuri și voi merge de fiecare dată cu derectorul (!!!) de la drumuri și voi verifica drumarii”. Mai târziu, fiind întrebat despre o autorizație emisă de primăria Iași, condusă tot de PSD, Popa și-a admis comportamentul pueril și a spus: „Vă rog să-mi spuneți de mine, dacă am dat vreo autorizație, să-mi reproșați, nu-mi reproșați mie ce fac alți copii din altă parte!”

Acestea au fost doar câteva mostre dintr-un discurs halucinant, slab pregătit, al președintelui PSD Iași, din anul 2019!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.