Derapaje bugetare la Primăria Iaşi

Derapaje bugetare la Primăria Iaşi

Senatorul Dumitru Oprea solicită o mai mare atenţie din partea guvernului în privinţa derapajelor bugetare ale autorităţilor locale şi companiilor de stat.

Într-o întrebare adresată Ministrului Finanţelor Publice, Anca Dana Dragu, luni, 01 februarie 2016, parlamentarul liberal a atras atenţia că multe primării, consilii locale, companii de stat manifestă deja tendinţa utilizării fondurilor bugetare către destinaţii care nu susţin dezvoltarea comunităţilor locale sau investiţiile, ci sunt destinate campaniilor electorale.

În acest context, Dumitru Oprea a dat ca exemplu alocarea, de către primarul interimar Mihai Chirica, a peste 10 milioane de lei pentru fondul de rezervă, cu un evident interes electoral. Motivul edilului este că sumele respective sunt pentru acoperirea contribuţiei la proiectele cu fonduri europene, în condiţiile în care aceste sume trebuie să fie reflectate distinct în buget. De asemenea, nu există nici o fundamentare pentru sumele mari alocate echipei de fotbal ţi pentru o aţa-zisă promovare turistică a Iaşiului. În plus, reiese că, prin propunerea primarului interimar de repartizare a fondurilor, municipiul Iaşi va fi avea un buget cu un deficit de 10%.

În aceste condiţii, senatorul PNL i-a solicitat Ministrului Finanţelor Publice să precizeze măsurile pe care le va avea în vedere astfel încât bugetele locale şi ale companiilor de stat să nu fie risipite în cadrul campaniilor electorale care vor urma în acest an. Totodată, Dumitru Oprea consideră că Ministerul trebuie să acţioneze astfel încât să prevină situaţiile în care primăriile ajung să înregistreze deficite bugetare încă din primele luni ale anului.

Birou Senatorial Dumitru OPREA

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.